InfoFoto: Arhiva

UBLAŽAVANJE MERA: Objavljeno kada počinju sa radom javni prevoz, tržni centri i vrtići

Autor: Branko Vukašinović
16:30 | Utorak, 28 04 2020

U Kragujevcu će od 4. maja početi da funkcioniše javni gradski i prigradski prevoz, otvaranje tržnih centara predviđeno je za 8. maj, a od 11. maja ponovo će raditi i vrtići. To je predviđeno ublažavanjem mera zaštite stanovništva od zaraze virusom COVID-19, a na osnovu odluke Republičkog kriznog štaba.   

Republički krizni štab doneo je odluku da ublaži mere zaštite stanovništva od zarazne virusom COVID-19 rekao je epidemiolog Branislav Tiodorović. 

Prema njegovim rečima od danas mogu biti otvoreni parkovi i šetališta, a oni koji se u njima nalaze moraju biti na odgovarajućem odstojanju i pridržavati se svih preporuka prevencije obolјenja. Dodao je i da se od danas se dozvolјavaju i treninzi na otvorenom, sa potpunim korišćenjem svih preporuka koje je Krizni štab utvrdio. Najavio je i da će videti naknadno šta se može učiniti za one sportove koji su u zatvorenom, a, kako kaže, vrlo brzo će i ta odluka biti doneta.

Takođe, Tiodorović je rekao da od 4. maja obnavlјa se međugradski saobraćaj, kao i gradski saobraćaj u Novom Sadu i Kragujevcu, a od 8. maja u Beogradu i Nišu, ali bez klimatizacije.

Najavio je da od 8. maja rade i tržni centri, a od 11. maja i vrtići, uz dobru pripremu, dok će se avio-prevoz obnoviti od 18. maja.