InfoFoto: facebook/otvorena komunikacija

Učenica Prve gimnazije deo srpskog tima na Svetskom srednjoškolskom debatnom prvenstvu u Zagrebu

Autor: Jovana Mladenović
13:00 | Ponedeljak, 23 07 2018

Učenica Prve kragujevačke gimnazije Andrijana Vitošević deo je srpskog tima koji učestvuje na Svetskom srednjoškolskom debatnom prvenstvu u Zagrebu. U ekipi su đaci Prve beogradske gimnazije - Milena Baljak, Dragan Dživdžanović i Predrag Pijevčević, kao i učenica Četvrte beogradske gimnazije Una Vukazić.

Svetsko srednjoškolsko debatno prvenstvo se održava u Zagrebu od 17. do 27. jula i okuplja više od 60 timova sa različitih kontinenata.

Pokrovitelj učešća srpskog tima je Fondacija Mihailo Miško Jeremić, a pripremali su ih treneri Akademske debatne mreže Otvorena komunikacija. Pratnja i podrška našem timu su Ognjen Miladinović, jedan od najboljih govornika sveta i nosilac brojnih titula u debati i Nestor Janković, učesnik brojnih međunardonih turnira i bivši koordinator debatnog kluba Prve beogradske gimnazije.

Narednih dana, učenici će na engleskom jeziku debatovati protiv predstavnika Kine, Singapura, Engleske, Kanade, Indije, Južnoafričke republike i drugih zemalja, koje tradicionalno učestvuju na ovom prvenstvu.