InfoFoto: kragujevac.rs

Učenici OŠ “Natalija Nana Nedeljković” osvajaju nagrade, a nemaju fiskulturnu salu

Autor: InfoKG
09:00 | Sreda, 22 09 2021

Učenici Osnovne škole “Natalija Nana Nedeljković” iz Grošnice, iako nemaju fiskulturnu salu, osvojili su srebrnu medalju u disciplinama štafeta 4 x100 metara i trka na 200 metara na Međunarodnom školskom takmičenju “Školarijada”. Iz Gradske uprave, u kojoj je priređen prijem za ove učenike, najavljuju da će rešiti problem fiskulturne sale u školi.

Za učenike OŠ “Natalija Nana Nedeljković” organizovan je prijem u Skupštini grada, jer su osvojili drugo mesto u diciplinama štafeta 4 x100 metara i trka na 200 metara na nedavno održanom Međunarodnom školskom takmičenju “Školarijada”. Ovo takmičenje je okupilo učenike i učenice do 15 godina iz celog sveta, koji su se takmičili u 14 sportskih disciplina. 

Učešće na ovom takmičenju je uzelo blizu 2.000 učesnika, a naša škola je, pobedom na državnom prvenstvu izvojevala plasman da predstavlja državu Srbiju i ostvarila neverovatan uspeh. Učenici nisu predstavljali samo školu, već i grad i državu. Na takmičenju su osvojili drugo mesto u štafeti 4×100, a naš učenik Dušan Danić osvojio je drugo mesto u trci na 200m. Uslovi za treniranje u školi nisu sjajni, ne posedujemo fiskulturnu salu, ali to ne treba da baci senku, na ovaj, neverovatan uspeh naših učenika. Ono što pravi razliku je nastavni kadar koji mi imamo, i želja da potencijal koji prepozna kod učenika, nastavi da neguje i razvija. Upravo je to rezultiralo ovakvim uspehom naše škole na međunarodnom takmičenju” kaže direktorka OŠ „Natalija Nana Nedeljković“, Dragana Mijović. 

Član Gradskog veća za obrazovanje, Dušan Aleksić čestitao je učenicima koji su uspeli da iskažu svoj talenat za sport na međunarodnom takmičenju, u jakoj konkurenciji, iako u školi iz koje dolaze nemaju adekvatne uslove za treniranje.  

Škola u Grošnici nema fiskulturnu salu, zbog čega učenici ne treniraju tokom zimskih meseci. U ovoj školi, trenutno je u toku rešavanje problema grejanja, odnosno prelazak na grejanje na gas. Nakon toga, kada se steknu uslovi, rešavaće se problem fiskulturne sale u školi”, najavio je Aleksić.

Prijemu u Skupštini grada prisustvovali su i profesori fizičke kulture, Mikica i Miloš Cmiljanić.  

Profesor fizičke kulture Mikica Cmiljanić, kaže da bez obzira što škola nema fiskulturnu salu, stvoreni su dobri uslovi za treniranje u dvorištu škole. Deca imaju na raspolaganju otvorene terene za rukomet, košarku, fudbal, atletsku stazu, jamu za skok u dalj, sunđer za skok u vis, a pre svega veliku ljubav prema sportu.