Info

Ugradnjom nove opreme niži troškovi električne energije u kragujevačkim školama

Autor: Jovana Mladenović
14:05 | Ponedeljak, 15 05 2017

Ugradnjom opreme za kompenzaciju reaktivne energije u objekate nekoliko kragujevačkih škola obezbediće se ušteda u troškovima električne energije, odlučeno je na današnjoj sednici Gradskog veća.

Gradsko veće dalo je saglasnost Gradskoj upravi za upravljanje projektima, održivi i ravnomerni razvoj na zaključenje ugovora sa Preduzećem za projektovanje i inženjering "E - PROJECTING MM" iz Kragujevca o isporuci i ugradnji opreme za kompenzaciju reaktivne energije u pet objekata. Ugovorom su obuhvaćene četiri osnovne i srednje škole na teritoriji grada Kragujevca: Prva Tehnička škola, Politehnička škola - Objekat 1 i 2, Škola sa domom učenika za decu oštećenog sluha i OŠ Svetozar Marković. Vrednost ugovora je 483.000 dinara sa PDV – om. Na taj način obezbediće se ušteda u troškovima električne energije.

Odlukom Gradskog veća odobrena su sredstva subvencija JP Preduzeću za izgradnju grada Kragujevca u iznosu od oko 3.2 miliona dinara za tekuću likvidnost. Sredstva su odobrena i JKP Niskogradnja u iznosu od oko 3.2 dinara za isplatu neizmirenih obaveza prema zaposlenima, kao i prema radnicima kojima je po osnovu sporazuma uz isplatu novčane naknade prestao radni odnos 31. decembra 2016. godine.

Gradsko veće dalo je saglasnost na program korišćenja subvencija JKP Gradska groblja za drugi kvartal tekuće godine, u iznosu od 30 miliona dinara, radi prevazilaženja problema u funkcionisanju preduzeća, s obzirom na to da neizmirene obaveze nastale u ranijem vremenskom periodu otežavaju rad preduzeća koje nije u mogućnosti da redovno izmiruje obaveze prema zaposlenima, Poreskoj upravi i dobavljačima.