Info

UHAPŠEN osumnjičeni za podmetanje požara u Prvoj gimnaziji

Autor: InfoKG
13:10 | Četvrtak, 04 01 2018

Kragujevčanin N. G. (1981) uhapšen je zbog sumnje da je noćas oko dva sata posle ponoći podmetnuo požar u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji.

Zbog sumnje da je izvršio teško krivično delo protiv opšte sigurnosti, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Kragujevcu, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden tužiocu.  

U požaru u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji nije bilo povređenih, izgorele su četiri kancelarije, jedna učionica, veliki broj knjiga, slika i pričinjena je velika materijalna šteta. Brzom intervencijom pripadnika Vatrogasno-spasilačke brigade Kragujevac sprečeno je da se vatra proširi na ostale delove zgrade. 

Šteta je neprocenjiva. Knjige i slike ne mogu da se povrate. Još sam u šoku i ne mogu da verujem da je ovako nešto moglo da se dogodi”, izjavila je za Blic direktorka Prve kragujevačke gimnazije, Slavica Marković.

Prema pisanju Blica jedan od mogućih motiva podmetača požara u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji moglo bi da bude uništavanje dnevnika, ali do toga nije došlo.

Dnevnici su sačuvani. Zahvaljujući Gradskoj čistoći i komunalnim službama škola će brzo biti očiščena od posledica požara i bezbedna”, kaže za Blic Marković. 

U izjavi za InfoKG direktorka Prve kragujevačke gimnazije, Slavica Marković, rekla je da će nastava svakako početi kao što je i planirano od utorka, 9. januara.  

Direktorki Prve kragujevačke gimnazije posebno je žao što se u godini jubileja, odnosno 175 godina postojanja, ova ustanova suočava sa nevoljom, piše Blic.