InfoFoto: Ilustracija

Uhapšena dvojica Kragujevčana: Uz pretnje i napade krali mobilne telefone i novac

Autor: InfoKG
13:30 | Sreda, 06 12 2017

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u prethodnih nekoliko dana u 14 gradova Srbije uhapsili su 97 osoba zbog više od 300 krađa i razbojništva, a među njima su i dvojica Kragujevčana S. T. (1994) i S. V. (1990).

Kragujevčanin S.T. (1994) uhapšen je zbog sumnje da je fizički napao oštećenu i ukrao joj tašnu, novac i mobilni telefon. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden ovdašnjem Osnovnom javnom tužilaštvu.  

Uhapšeni S.V. (1990) se tereti da je uz upotrebu noža od maloletnika ukrao mobilni telefon. On je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Inače, Ministarstvo unutrašnjih poslova akcije na suzbijanju imovinskih delikata realizovalo je na teritoriji policijskih uprava Beograd, Kragujevac, Novi Pazar, Leskovac, Pirot, Pančevo, Požarevac, Smederevo, Bor, Vranje, Zaječar, Jagodina, Sremska Mitrovica i Prokuplјe. Policija je od osumnjičenih oduzela više predmeta koji potiču iz krivičnih dela, između ostalog četiri automobila, motocikl, skuter, umetničku sliku, više mobilnih telefona i sim kartica, dva kompjutera, više komada nameštaja i tehničkih uređaja ukradenih iz kuća i stanova.