Info

Uhapšeni zbog pokušaja podmićivanja svedoka u slučaju lažnih estetskih operacija u KC Kragujevac

Autor: Jovana Mladenović
09:30 | Ponedeljak, 07 10 2019

Kragujevčani R. Đ. (1961) i S. Č. (1974) uhapšeni su zbog pokušaja da spreče svedoka da da iskaz protiv jednog od 13 uhapšenih iz Kliničkog centra polovinom septembra, hirurga G. A. (1964), osumnjičenog za uzimanje novca za vanstandardne estetske operacije. Oni su na sastanku koji sa svedokom koji su inicirali obećali poklone i druge koristi.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili  su R. Đ. (1961) i S. Č. (1974) iz Kragujevca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo sprečavanje i ometanje dokazivanja.

Uhapšeno 13 OSOBA u Kliničkom centru: Nameštali javne nabavke, "petljali" sa estetskim operacijama

Oni su osumnjičeni da su putem telefona, a zatim i prilikom neposrednog susreta koji su inicirali, obećali poklon ili drugu korist svedoku u pokrenutom krivičnom postupku protiv G. A. (1964) da ne bi dao iskaz pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije u Kraljevu.

Pomenuti G. A. uhapšen je sredinom septembra zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja, trovina uticajem i falsifikovanje službene isprave.  

On se sumnjiči da je obavljao vanstandardne estetske operacije za koje je od pacijenata uzimao novac, a za koje je u službene isprave unosio neistinite dijagnoze, čime je omogućio da one budu plaćene od strane Republičkog fonda za zdravstveno osiguranja i pribavio protivpravnu imovinsku korist od 1.700 evra i 128.000 dinara.

Osim njega u pomenutoj akciji uhapšeno je još 12 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinile više koruptivnih krivičnih dela kojima su oštetile Klinički centar Kragujevac za višemilionske iznose.  

Osumnjičeni R.Đ. i S.Č. biće privedeni, uz krivičnu prijavu, nadležnom tužilaštvu.