InfoFoto: Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac

Ujedinjeni protiv nasilja - Nada za Kragujevac: "Vlast SNS-a napravila saobraćajni kolaps u gradu"

Autor: InfoKG
13:00 | Petak, 10 11 2023

Početak rekonstrukcije dela ulice 27. marta je stvorio saobraćajni kolaps u gradu, koji je izazvao ogromno nezadovoljstvo kod velikog broja Kragujevčana. To tvrdi koalicija Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac. Naglašavaju da je ova vlast na tom primeru pokazala da nije dorasla da ozbiljno upravlja gradom, da je, kako kažu, prisutna ozbiljna kriza planiranja i da ceh nesbosbnosti na kraju uvek plaćaju građani. 

Do ove situacije ne bi došlo da je pre početka rekonstrukcije Trga Radomira Putnika izvršena rekonstrukcija ulica 27. marta i Nikole Pašića. Kriza planiranja i upravljanja gradom je prisutna na svakom koraku, nepostajanje Preduzeća za izgradnju grada kao nosioca planiranja i realizacija investicija je vidljiva. Zbog nepostojanja vizije i krize planiranja propuštena je prilika da se u sklopu rekostrukcije Trga Radomira Putnika uradi i podzemni pešački prelaz ka ulici Miloja Pavlovića, a kojim bi bio omogućen bezbedniji prelazak pešaka i brži protok saobraćaja na ovoj kritičnoj tački. Grad Kragujevac kao četvrti grad u Srbiji mora da ima svoje Preduzeće za izgradnju grada koje treba da bude nosilac realizacije svih bitnih investicija u našem gradu. Zbog nepostajanja ovog preduzeća grad je u značajnom problemu kod realizacije velikih investicija, a posledica je da smo počeli ozbiljno da kaskamo za većim gradovima u Srbiji”, izjavio je kandidat za odbornika na listi Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac, Dalibor Jekić. 

Koalicija Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac saopštila je da u svom programu ima plan da ponovo osnuje Preduzeće za izgradnju grada koje će biti u funkciji realizacije brojnih projekata u našem gradu, a sa kojim će se, kako kažu, ponositi svi Kragujevčani. Zaključuju da, mi možemo da budemo grad dobrih, a ne najgorih ulica u Srbiji.