Info

Ulice se raspadaju, vlast brine samo oko izbora: Krateri, razvaljeni ivičnjaci, rupa do rupe (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
14:00 | Četvrtak, 25 02 2021

Ulice u Kragujevcu, čak one u najužem gradskom jezgru, zaboravljene su od strane ovdašnje vlasti, pa se raspadaju, pune rupa, bez ivičnjaka i poklopaca na kanalizacionim odvodima. Predizborni asfalt kako tako je pokrpio pojedine rupe, ali od tada je sve prepušteno propadanju, a ni on nije bio kvalitetan da bi potrajao.

Kad vidiš u kakvom su stanju ulice u nekom gradu, odmah znaš u kakvom je stanju i sam grad, često kaže naš narod. Kragujevcu zato ulice prepuštene zaboravu ne mogu služiti na ponos.

Samo jedan od mase primera je Gružanska, koja od Male vage vodi ka Plazi, spaja ovo naselje sa Starom radničkom Kolonijom, i kojom mnogo automobila svakodnevno prolazi, ne samo kragujevačkih tablica, već iz svih okolnih mesta odakle ljudi dolaze, uglavnom u naš šoping centar. 

Primera radi, u najužem gradskom jezgru godinama su u skandalozno lošem stanju ulice Svetozara Markovića i Save Kovačevića, a ukoliko bismo krenuli da nabrajamo sve, retke su one koje ne bismo pomenuli. O naseljima mimo Centra i prigradu da i ne govorimo.

Dok građanima preostaje jedino najveći mogući oprez na svakom koraku, gradskoj vlasti preostaje da se ne stidi, a i te kako bi trebalo. 

U galeriji ispod teksta pogledajte više fotografija.

 

Galerija slika