Info

Unapredite intelektualne sposobnosti vaših mališana u “Logikids-u”

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Petak, 01 06 2018

U Kragujevcu već dve godine uspšeno funkcioniše Obrazovni centar “Logikids”, škola “SuanPan” mentalne aritmetike. Nastava se odvija na dve lokacije u Kragujevcu, u Stambeno - poslovnom objektu “Smallville”, u ulici Bulevar kraljice Marije 54, kao i u ulici Cara Lazara ¼, u zgradi WinWin-a. Centar je licenciran za sprovođenje nastave “SuanPan” mentalne aritmetike, programa koji dokazano utiče na jačanje pažnje, koncentracije, memorije i unapređenje mentalnih potencijala dece uzrasta od 5 do 14 godina.

U tom dobu je biološki razvoj dece najaktivniji, pa se program bazira na korisćenju računaljke, abakusa, obema rukama. To dovodi do stimulacije obe moždane hemisfere i podizanja opštih mentalnih potencijala deteta. Takođe, različite vežbe pažnje i koncentracije dodatno doprinose efikasnosti programa.

Međunarodni program razvijanja intelektualnih potencijala kod dece “SuanPan” predstavlja rezultat rada psihologa, pedagoga, matematičara i stručnjaka iz oblasti obrazovanja. Zbog toga je rad sa decom osmišljen kroz kreativne igre, testove pažnje i stimulativne aktivnosti.

Mališani koji učestvuju u programu pokazuju jasan napredak, pa, između ostalog, bolje razumeju i opažaju, imaju bolje reflekse, veću sigurnost i samopouzadanje i razvijaju svojstven stil učenja.

Po završenom osmomesečnom kursu, deca rešavaju analitičke operacije, bez ikakvih pomagala, isključivo misaonim putem, dajući tačan odgovor za 3 do 5 sekundi. Tu sposobnost zadržavaju do kraja života, bez potrebe za obnavljanjem kursa.

Roditelji koji su zainteresovani da decu upišu u “Logikids” sve informacije mogu dobiti na sajtu www.logikids.rs ili pozivom na brojeve telefona 062/292-000; 062/293-000; 062/294-000.  

*PR tekst