InfoFoto: Arhiva

UNIŠTENE rakete, bomba i granata

Autor: Branko Vukašinović
12:30 | Petak, 22 05 2020

Tim kragujevačke Uprave za vanredne situacije uništio je danas u kamenolomu u selu Gornje Komarice pet neeksplodiranih ubojnih sredstava, balističku kapu protivgradne rakete, ručnu bombu, ručni bacač raketa, protivgradnu raketu i deo artiljerijske granate, koji su pronađeni u periodu od sredine decembra prošle godine do kraja marta ove godine na teritoriji našeg grada, Knića i Aranđelovca. 

Balistička kapa protivgradne rakete pronađena je sredinom decembra prošle godine u selu Guncati kod Knića. Ručna bomba pronađena je u februaru ove godine u naselju Erdeč, a ručni bacač raketa “Zolja” pronađen je sredinom marta u Spomen parku “Kragujevački oktobar”. Protivgradna raketa pronađena je sredinom marta u selu Bosuta kod Aranđelovca. Deo artiljerijske granate pronađen je krajem marta u ulici Tihomira Vuksanovića u Kragujevcu.   

Neeksplodirana ubojna sredstva preuzeo je nadležni tim kragujevačke Uprave za vanredne situacije na lokaciji “Tenkodrom”, a potom ih je uništio u kamenolomu u selu Gornje Komarice. 

Iz ovdašnje Uprave za vanredne situacije apeluju na građane da u slučaju pronalaska neeksplodiranog ubojnog sredstva ili sumnjivog predmeta odmah obaveste policiju ili operativni centar Sektora za vanredne situacije pozivom na broj telefona 034/1985. Naglašavaju da nikako ne treba dirati sumnjiv predmet i sačekati dolazak ekipe Uprave za vanredne situacije.