InfoFoto: Arhiva - Ilustracija

Uništeno 618 neeksplodiranih ubojnih sredstava, među njima ručne bombe, artiljerijske granate i pirotehnička sredstva

Autor: InfoKG
12:30 | Četvrtak, 24 03 2022

Tim kragujevačke Uprave za vanredne situacije uništio je u kamenolomu Straževica u Batočini 618 neeksplodiranih ubojnih sredstava, po dve ručne bombe i artiljerijske granate i 614 raznih pirotehničkih sredstava. Uništena neeksplodirana ubojna sredstva pronađena su u periodu od decembra 2021. do marta ove godine na teritoriji našeg grada.

Kada je reč o ručnim bombama jedna je pronađena u selu Gornja Sabanta krajem decembra 2021, a druga je preuzeta iz ovdašnje Policijske uprave 21. marta ove godine. Iz magacina ovdašnje Policijske uprave početkom ovog meseca preuzeto je 614 raznih pirotehničkih sredstava. Artiljerijske granate pronađene su 21. marta ove godine u ulici Sime Markovića, potez Majnićka šuma i u ulici Miloja Radosavljevića. 

Neeksplodirana ubojna sredstva preuzeo je nadležni tim kragujevačke Uprave za vanredne situacije na lokaciji “Tenkodrom”, a potom ih je uništio u kamenolomu Straževica u Batočini. 

Načelnik ovdašnje Uprave za vanredne situacije, Zoran Kočović apeluju na građane da u slučaju pronalaska neeksplodiranog ubojnog sredstva ili sumnjivog predmeta odmah obaveste policiju ili Operativni centar Sektora za vanredne situacije pozivom na broj telefona 034/1985. Naglašava da nikako ne treba dirati sumnjiv predmet, već sačekati dolazak ekipe Uprave za vanredne situacije.