Info

Urošević: Legitimno je protestovati, ali vandalizam nikad neće biti rešenje

Autor: Jovana Mladenović
11:30 | Četvrtak, 09 07 2020

Opozicionar u meni uvek nađe razlog da opravda protest. Postoje brojni načini da se drugačiji stav i nezadovoljstvo izraze, ali civilizovano, dok vandalizam nije, ne sme da bude i nikada neće biti rešenje, mišljenja je Milan Urošević, predsednik Gradskog odbora Srpskog pokreta obnove.

Protesti su legitimno sredstvo borbe za neki cilj. Sasvim je u redu ne slagati se sa nekom odlukom, imati drugačiji stav po određenom pitanju i zbog toga protestovati. Ne sporim. I sam sam na desetine puta bio učesnik i organizator protesta. 

Ali u šta se ovo pretvorilo? Kome ovo treba i šta je cilj protesta koji se završavaju lomljenjem, rušenjem, paljenjem i kamenovanjem? Za tako nešto ne postoji opravdanje. 

Najtužnije od svega je što neko pokušava da manipuliše jednim brojem ljudi koji su po difoltu opoziciono nastrojeni i koji su spremni da se na svaki pomen protesta istima pridruže. Poznajem taj mentalitet, neki od njih su isti oni pored kojih sam još kao maloletan šetao devedesetih. Upravo na te ljude apelujem da ne dozvole da neko u njihovo ime ruši naš grad i stvara nestabilnost koja nam u doba pandemije i globalne krize može biti samo dodatna omča oko vrata. Postoje brojni načini da se na civilizovano iskaže nezadovoljstvo ili pokaže drugačiji stav o određenoj temi. Vandalizam nije i nikada neće biti rešenje, poručio je Urošević.