Info

Urošević na Evropskom molitvenom doručku u Briselu (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
13:30 | Petak, 07 12 2018

Član Predsedništva Srpskog pokreta obnove Milan Urošević, učestvovao je na 21. Evropskom molitvenom doručku, održanom u Evropskom parlamentu, u Briselu, na kom je istakao potrebu za daljom podrškom evropskih institucija Srbiji. Urošević je svoje prisustvo ovom događaju iskoristio i da promoviše Kragujevac, a ostvario je kontakte sa nekima od najvažnijih evropskih i svetskih lidera.  

Na poziv grupe poslanika Evropskog parlamenta iz više zemalja, Urošević, zajedno sa još dvojicom članova Predsedništva SPO, Aleksandrom Cvetkovićem i Avrom Osmajlićem učestvovao je na ovogodišnjem Evropskom molitvenom doručku u Briselu. Pored njih, skupu je prisustvovao i potpredsednik pokrajinske Vlade Vojvodine, Ivan Đoković.

Članovi Predsedništva Srpskog pokreta obnove na marginama skupa, u odvojenim razgovorima sa predstavnicima evropskih institucija razmenili su stavove o pitanjima značajnim za region Zapadnog Balkana i čitave Evrope. 

Kako prenosi RTS, Evropski molitveni doručak može se smatrati drugim po značaju i važnosti u odnosu na tradicionalni Molitveni doručak u Vašingtonu, čiji je domaćin predsednik Sjedinjenih Američkih Država. 

Tokom posete Evropskom parlamentu, predstavnici Srpskog pokreta obnove učestvovali su i u radu sedamnaeste po redu Generalne skupštine ECPM-a.

Podestimo, Milan Urošević krajem maja učestvovao je Balkanskom molitvenom doručku čiji je svake godine domaćin neka od zemalja Zapadnog Balkana. Opširnije o tome ovde: Urošević na Balkanskom molitvenom doručku.

Galerija slika