UROŠEVIĆ: Ne zaobilaze putevi Kragujevac, nego nesposobnu gradsku vlast koja za njih ne ume da se izbori

Utorak, 20 Avgust 2019 13:00Autor: Jovana Mladenović

Najava izgradnje novog auto-puta "Vožd Karađorđe", takozvanog Šumadijskog koridora, koji će povezati centralnu i istočnu Srbiju, svakako da raduje sve građane naše zemlje, ali Kragujevčanima ostaje gorak ukus u ustima, jer ih i ova saobraćajnica zaobilazi i lišava brojnih dobrobiti za razvoj grada. "Ne zaobilaze putevi Kragujevac, putevi zaobilaze nesposobnu gradski vlast koja za njih ne ume da se izbori i nametne ih kao prioritet", kaže ovim povodom Milan Urošević, predsednik Gradskog odbora Srpskog pokreta obnove i ističe da će predstojeći lokalni izbori biti prilika da se jednim potezom olovke promeni situacija.

Auto-put "Vožd Karađorđe" će povezati centralnu i istočnu Srbiju. Spojiće koridore 10 i 11, a dva kraka ovog koridora počinjaće u Lajkovcu i Mladenovcu, spajaće se u Aranđelovcu, odakle će se nastavljati preko Topole i Karađorđevog rodnog sela Viševca ka Rači kod Kragujevca, a zatim preko Svilajnca i Despotovca do Bora.

"Iako kao građani Srbije imamo sve razloge da se radujemo zbog sve bolje putne infrastrukture i sve većeg broja kilometara auto-puteva kroz našu zemlju, time i bolju povezanost gradova, ali pre svega i veću mogućnost da strane i domaće kompanije investiraju u našu zemlju i da da se naši gradovi i opštine ravnomernije razvijaju, ostaje gorak ukus u ustima što naš grad jedna po jedna trasa zaobilazi. Tako bi ona narodna izreka uskoro mogla da promeni izvorni oblik pa da se umesto “zaobilazi kao kiša oko Kragujevca” govori “zaobilazi kao putevi Kragujevac”. Ali ne zaobilaze putevi Kragujevac, putevi zaobilaze nesposobnu gradski vlast koja za njih ne ume da se izbori i nametne ih kao prioritet", kaže Urošević. 

On podseća da je Vlada Srbije u više navrata pokazivala volju da Kragujevcu pomogne, kako projektima, tako i transferima milionskih iznosa direktno u budžet grada, ali očigledno je, kaže Urošević, da prvo moramo sami sebi da pomognemo. "Prva prilika za to je na vidiku, lokalni izbori su na pragu, pa će Kragujevčani imati mogućnost da jednim potezom olovke situaciju obrnu u svoju korist. Uveren sam da bi se situacija preko noći okrenula u našu korist ako bi na čelo grada došao čovek koji provereno zna kako da Kragujevac vrati u prvi plan i kako da naš grad ponovo postane centar zbivanja, kako u smislu investicija, tako i u svakom drugom pozitivnom smislu. I zbog toga ću ja svu svoju energiju u narednom periodu usmeriti u tom pravcu", zaključuje Urošević.
 

Najnovije vesti iz ove kategorije