Info

Urošević po treći put na Evropskom molitvenom doručku

Autor: Branko Vukašinović
14:00 | Sreda, 02 12 2020

Član Predsedništva Srpskog pokreta obnove i narodni poslanik u Skupštini Srbije, Milan Urošević i ove godine je, po treći put zaredom, učestvovao na Evropskom molitvenom doručku, koji je zbog pandemije Korona virusa po prvi put održan online. Urošević je bio u prilici da sa svetskim i evropskim liderima razgovara o evropskoj perspektivi Srbije i regiona Zapadnog Balkana. Domaćin ovog skupa je, kao i prošle godine, bio holandski EU parlamentarac Peter van Dalen. 

Iako je ovogodišnji događaj organizovan online, okupio je veliki broj parlamentaraca i političkih lidera iz čitave Evrope, ali i učesnike iz Sjedinjenih Američkih Država, Izraela, Japana, Tajvana… 

Evropski molitveni doručak može se smatrati drugim po značaju i važnosti u odnosu na tradicionalni Molitveni doručak u Vašingtonu, čiji je domaćin predsednik Sjedinjenih Američkih Država. Prošlogodišnjem skupu u Briselu prisustvovali su biznis i politički lideri iz čitave Evrope, predstavnici američkog kongresa i senata, kao i izvršni direktor Svetskog programa za hranu Ujedinjenih nacija, David Beasley, koji je ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade za mir. 

Podsetimo i to da je član Predsedništva Srpskog pokreta obnove i narodni poslanik u Skupštini Srbije, Milan Urošević, pored tri učešća na Evropskom molitvenom doručku, bio učesnik i Balkanskog molitvenog doručka, čiji je svake godine domaćin neka od zemalja Zapadnog Balkana.