Info

Urošević: Potezi Gojkovića i Čikiriza sramota za SPO, predlažem izbacivanje

Autor: Branko Vukašinović
15:00 | Ponedeljak, 22 05 2017

Potpredsednici Srpskog pokreta obnove, Žika Gojković i Mirko Čikiriz neuspešno su pokušali da u Kragujevcu i ostalim gradovima Srbije formiraju njihove gradske odbore obmanjujući lažnim obećanjima članove ove političke organizacije. To je izjavio predsednik kragujevačkog Srpskog pokreta obnove Milan Urošević i dodao da će zbog toga predložiti njihovo izbacivanje iz stranke.

Gojković i Čikiriz obilaze odbore po Srbiji i svesno ih obmanjujući, govore da će uz finansijsku i medijsku podršku Srpske napredne stranke uskoro njih dvojica i njima odani ljudi preuzeti SPO. Tvrde i da SNS zahteva formiranje novog SPO-a, koji će bespogovorno, u svemu podržati i hvaliti Vladu Srbije, kako to čini stranka Aleksadra Vulina. Od novog SPO-a navodno se zahteva da bude protiv članstva Srbije u NATO alijansi, da ne traži demontiranu službu bezbednosti i otvaranje tajnih dosijea, da ne spominje ratne zločine Srba i da se odrekne programske odrednice o Srbiji na Zapadu”, kaže Urošević.

Prema njegovim rečima, Gojković i Čikiriz zastrašuju lokalne funkcionere SPO-a, koji sarađuju sa SNS-om, da će biti smenjeni sa funkcija i da će te koalicije biti raskinute ukoliko ne podrže stvaranje novog Srpskog pokreta obnove.

Sramno je to što dvojica potpredsednika SPO-a lažno tvrde da rade po nalogu SNS-a. Nemaju oni ničiji nalog, ponajmanje iz SNS-a, jer je njihov jedini cilj puč, odnosno preuzimanje stranke zarad namirenja ličnih interesa i sujeta”, izjavio je Urošević.

Predsednik Srpskog pokreta obnove, Vuk Drašković juče je posetio Kragujevac i razgovarao sa prvim čovekom ovdašnjeg SPO-a Milanom Uroševićem. Na Uroševićevo pitanje zašto ćuti i nešto ne preduzme ovim povodom, Drašković mu je odgovorio: “Ćutim, jer me je sramota da govorim o toj sramoti”.

Ja neću da ćutim. Mene nije sramota da žigošem najveću sramotu. Srce SPO-a kuca u Kragujevcu, Gradski odbor i ja nećemo dozvoliti bilo kome, pa bio on i potpredsednik stranke, da ruši ono za šta se 27 godina borimo”, kaže Urošević.

Zbog grubog kršenja statuta, Urošević će danas Gradskom odboru SPO Kragujevac predložiti da Mirko Čikiriz bude sankcionisan izbacivanjem iz stranke. Najavio je i da će, iz istog razloga, predložiti predsedništvu ove političke organizacije da Žika Gojković, takođe, bude sankcionisan izbacivanjem.