InfoFoto: Arhiva

Urošević sledeće nedelje u Evropskom parlamentu u Briselu

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Subota, 30 11 2019

Član Predsedništva Srpskog pokreta obnove i odbornik u Skupštini grada Kragujevca, Milan Urošević dobio je i zvaničan poziv da prisustvuje 22. Evropskom molitvenom doručku, koji će biti održan od 3. do 5. decembra u Evropskom parlamentu, u Briselu. Ovo je drugi put da Urošević bude pozvan da prisustvuje Evropskom molitvenom doručku, i da sa svetskim i evropskim liderima razgovara o evropskoj perspektivi Srbije i regiona Zapadnog Balkana.  

Posebno sam ponosan na činjenicu da je poziv došao nakon ovogodišnjih izbora za Evropski parlament, nakon kojih je došlo i do promena u organizacionom odboru Evropskog molitvenog doručka, kao i promene domaćina ovog događaja, pa ovogodišnji poziv potpisuje holandski EU parlamentarac Peter van Dalen. Ogromna mi je čast što ću i ove godine imati priliku da u prestonici evropske politike predstavljam ne samo sebe lično, već i svoju partiju, grad, ali i zemlju, i da o budućnosti Srbije i regiona Zapadnog Balkana razgovaram sa nekima od najbitnijih političkih činilaca Evrope”, izjavio je Urošević.

Evropski molitveni doručak može se smatrati drugim po značaju i važnosti u odnosu na tradicionalni Molitveni doručak u Vašingtonu, čiji je domaćin predsednik Sjedinjenih Američkih Država. Prošlogodišnjem skupu u Briselu prisustvovali su biznis i politički lideri iz čitave Evrope, ali i predstavnici američkog kongresa i senata. Urošević je tada ostvario kontakte sa nekima od najvažnijih evropskih i svetskih lidera. Opširnije ovde: Urošević na Evropskom molitvenom doručku u Briselu

Podsetimo i to da je član Predsedništva Srpskog pokreta obnove i odbornik u Skupštini grada Kragujevca, Milan Urošević krajem maja prošle godine učestvovao na Balkanskom molitvenom doručku čiji je svake godine domaćin neka od zemalja Zapadnog Balkana. Opširnije o tome ovde: Urošević na Balkanskom molitvenom doručku.