Info

"Ulazak Srbije u NATO donosi veću bezbednost i ekonomske benefite"

Autor: InfoKG
13:00 | Nedelja, 29 12 2019

Ulazak Srbije u NATO savez značio bi veću bezbednost, ali bi imao i ekonomske benefite, jer velike multinacionalne kompanije poput “Volksvagena” traže ne samo “jeftinu radnu snagu” nego i bezbedno područije za poslovanje. To je nakon seminara “Saradnja Srbije i NATO”, u organizaciji Instituta za evropske poslove i NATO PTT, poručio predsednik omladine Srpskog pokreta obnove i član Gradskog odbora SPO Kragujevac, Milorad Urošević. Naglašava i da bezbedna Srbija, znači više investicija, više radnih mesta i konačno bolje ekonomsko stanje naše zemlje i građana.

Saradnja Srbije sa NATO je trenutno na najvišem nivou, a u prilog tome govori i najveća vežba ikada održana sa NATO 2018. godine upravo u Srbiji. Nikada ne smemo zaboraviti 1999., ali isto tako moramo biti i svesni da geopolitika igra veliku ulogu. Srbija ne može da preskače svoje susede i teži nekim istočnim savezima, jednostavno fizički nije moguće. Okruženi smo državama NATO članicama i u našem najboljem interesu je da i sami budemo deo tog saveza. NATO ulaganja u Vojsku Srbije od 2000. godine, pa do danas, mere se u milijardama dolara, kao i ulaganja Evropske unije u Republiku Srbiju, dok ruska ulaganja u stotinama hiljada. Rusi su naši prijatelji i bratski narod, ali nemojmo se zavaravati, gde su vaši prijatelji i rođaci odlazili trbuhom za kruhom u bratsku Rusiju ili ekonomski razvijen Zapad?”, izjavio je Milorad Urošević.

Prema njegovim rečima, u najboljem ekonomskom interesu Srbije je da uđe u Evropsku uniju. Dodaje i da deli mišljenje Vuka Draškovića, koji je u više navrata rekao da se u Brisel može jedino preko Vašingtona, aludirajući na to da je ulazak Srbije u NATO ključni kako bi ušli u EU.