InfoFoto: pexels.com

Uskoro Javni poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije porodičnih kuća

Autor: Jovana Mladenović
10:00 | Ponedeljak, 13 12 2021

Gradsko veće donelo je zaključak o objavljivanju Javnog poziva za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sancije porodičnih kuća putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe. Očekuje se da Javni poziv bude objavljen do srede, a krajnji rok za prijave biće 5. januar, rekli su za portal InfoKG iz Gradske uprave.

Javni poziv i potrebna dokumentacija biće objavljeni na zvaničnoj internet stranici grada Kragujevca.

Predmet Javnog poziva je izbor privrednih subjekata za sprovođenje aktivnosti na realizaciji radova na: ugradnji solarnih panela, pratećih nosača panela, invertera i ostale neophodne instalacije za proizvodnju električne energije, ugradnji dvosmernog mernog uređaja za merenje predate i primljene električne energije, izradi izveštaja izvođača radova o ugradnji solarnih panela i prateće instalacije za proizvodnju električne energije, kao i izveštaja o ugradnji mernog mesta koji je u skladu sa zakonom neophodan prilikom priključenja na distributivni sistem.

Pravo učešća na ovom javnom pozivu imaju privredni subjekti koji ispunjavaju zakonom utvrđene uslove za obavljanje delatnosti i koji ispunjavaju uslove definisane Pravilnikom o sufinansiranju energetske sanacije porodičnih kuća putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe.