InfoFoto: Arhiva/kragujevac.rs

Uskoro obnova Prve gimnazije, obezbeđeno 22 miliona

Autor: Branko Vukašinović
14:20 | Petak, 13 04 2018

Uskoro bi trebalo da bude započeta obonova Prve kragujevačke gimnazije, koja je pretrpela ogromnu štetu u podmetnutom požaru početkom januara ove godine, s obzirom na to da su sredstva za sve radove obezbeđena, samo se još čeka na okončanje tendera. Za rekonstrukciju će biti potrošeno oko 22 miliona dinara. 

U podmetnutom požaru u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji početkom januara ove godine izgorele su četiri kancelarije, jedna učionica, veliki broj knjiga i slika, a jednim delom zahvaćen je i bibliotečki fond. Šteta je procenjena na oko 20 miliona dinara, pa su se brojni pojedinci i organizacije uključili u prikupljanje sredstava za obnovu najstarije srpske gimnazije južno od Save i Dunava. U Prvoj kragujevačkoj gimnaziji očekuju da će uskoro početi rekonsturkcija oštećenih prostorija. 

Za sve radove su obezbeđena sredstva. Tender još uvek nije završen, jer ima različitih vrsta radova i nabavki, pa je čitava procedura malo komplikovanija. Nadam se da će uskoro tender biti okončan i da ćemo krenuti sa radovima”, izjavila je za InfoKG, direktora Prve kragujevačke gimnazije, Slavica Marković. 

Za rekonsturkciju Prve kragujevačke gimnazije obezbeđeno je 22 miliona dinara. Od toga, donacijama je prikupljeno 5,2 miliona dinara, a ostatak će obezbediti Ministarstvo prosvete i lokalna samouprava.