InfoFoto: SPD Radnički

Uskoro otvaranje Avantura parka

Autor: Branko Vukašinović
14:00 | Ponedeljak, 18 05 2020

Avantura park na Šumaričkom jezeru biće otvoren za posetioce od petka 22. maja, pa će Kragujevčani moći da uživaju u dodatnim sadržajima na otvorenom. Iz Sportskog privrednog društva “Radnički” najavljuju da će tokom leta postaviti igralište za decu neposredno iznad obale jezera u Šumaricama. 

Kragujevčani od 4. maja ponovo mogu da posete Šumaričko jezero, koje je tokom vanrednog stanja bilo zatvoreno. Pored toga, od ovog petka će biti otvoren i Avantura park, koji je prošle godine proširen sa brojnim novim sadržajima, a u kom je najveća atrakcija maketa dinosaurusa "Šumadino". 

Svedoci smo da se život u Kragujevcu polako vraća i da posle vanrednog stanja i svih problema koje smo imali sa korona virusom, možemo da potvrdimo da su turizam i sport dve grane koje su najviše pogođene i da će se tek osetiti pravi gubici. SPD Radnički i Gradska turistička organizacija pozivaju građane da se polako vrate na naša šetališta, da dođu na Šumaričko jezero i uživaju u čarima Avantura parka, ali u skladu sa svim preporukama o bezbednosti i predostrožnosti i merama koje propisuje struka“, rekao je direkor SPD Radnički Kragujevac, Bojan Ilić.

Avantura park biće otvoren svakog dana tokom cele nedelje od 10 do 19 časova. Cena ulaznice je kao i prethodnih godina i iznosi 300 dinara, dok “Agility” polygon najmlađi Kragujevčani mogu da koriste besplatno, ali uz obavezan nadzor roditelja.

Ove godine počinjemo nešto ranije sa radom u Avantura parku. Raduje činjenica da je došlo do popuštanja mera koje se tiču kretanja stanovništva, tako da će svi naši sugrađani koji su proveli dosta vremena u izolaciji moći da izađu u prirodu na Šumaričko jezero i da uživaju u sportsko-rekreativnom i zabavnom sadržaju, kao i svi domaći turisti koje očekujemo u toku leta u našem gradu“, izjavio je direktor GTO Kragujevac, Bojan Pavlović.

Iz Sportskog prvirednog društva Radnički najavljuju da je u planu da tokom leta bude postavljeno igralište za decu neposredno iznad obale Šumaričkog jezera.