InfoFoto: Ilustracija

Uskoro otvaranje Avantura parka

Autor: Branko Vukašinović
11:02 | Ponedeljak, 26 06 2017

Avantura park kod jezera u Šumaricama svečano će biti otvoren u prvoj polovini jula, najavila je za InfoKG direktorka Gradske turističke organizacije Kragujevac, Snežana Milisavljević. Park će se prostirati na površini od oko 800 kvadratnih metara, a sredstva za izgradnju u iznosu od sedam miliona dinara obezbedilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Park će se sastojati iz dve celine, projektovane za različite grupe korisnika. Jedna celina namenjena je isklјučivo deci i početnicima u obuci, a imaće najmanje 10 prepreka na stazama na visini do 2 metra. Druga celina namenjena je starijem uzrastu (deci višoj od 135 cm) i odraslima, a planirano je da sadrži najmanje 13 prepreka na stazama visine od minimalno 4 metra. Tu će se nalaziti viseći mostić bez rukohvata, viseći burići, zip lajn, penjački zid sa rupama, sajle sa lijanama, a posetioci će moći da hodaju po balvanu sa preprekama, provlače se kroz obruče i tako uvežbavaju sve mišićne grupe na telu”, kažu u Gradskoj turističkoj organizaciji Kragujevac.

Cilј izgradnje Avantura parka je unapređenje turističke infrastrukture i sportsko-rekreativnih objekata i sadržaja u Kragujevcu, čime se obogaćuje turistička ponuda grada i regiona.

Grad će dobiti savremenu turističku atrakciju, koja na interaktivan način uklјučuje turiste u aktivnosti i utiče na produžetak njihovog boravka. Budući da se poseta jezeru više vezuje za letnji, kupališni deo sezone, izgradnja Avantura parka bi trebalo da umanji sezonalnost posete ovoj značajnoj turističkoj i rekreativnoj zoni grada. Posebno je značajan ekonomski aspekt ove turističke atrakcije, koji će biti realizovan kroz prihode od prodaje karata i razvoj pratećih, uslužnih delatnosti”, poručuju iz GTO Kragujevac.