InfoFoto: SPD Radnički

Uspešan start kupališne sezone: Na otvorenim bazenima 4.000 Kragujevčana

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Ponedeljak, 01 07 2019

Kupališna sezona na otvorenim bazenima juče je zvanično počela, a prvog dana, kada je, tradicionalno, ulaz bio besplatan, zabeleženo je više od 4.000 posetilaca, kažu u Sportsko privrednom društvu “Radnički”. Dodaju da su zadovoljni posećenošću i očekuju da će se ovaj trend nastaviti tokom cele sezone. Cena dnevne ulaznice za otvorene bazene je, kao i prethodnih godina, 200 dinara, dok za popodnevno kupanje od 16 časova treba izdvojiti 100 dinara. 

U Kragujevcu je na otvorenim bazenima konačno počela kupališna sezona, a razlog zbog kog je ove godina startovala sa zakašnjenjem u odnosu na prethodne, jesu vremenski uslovi. Tradicionalno, prvog dana kupališne sezone na otvorenim bazenima ulaz je bio besplatan, pa je zabeleženo više od 4.000 kupača. U Sportsko privrednom društvu “Radnički” očekuju da će ova kupališna sezona biti uspšena i sa dosta sunčanih dana. 

Prezadovoljni smo brojem posetilaca tokom prvog dana kupališne sezone na gradskim bazenima. Očekujemo da će se taj trend nastaviti i da će u danima pred nama biti sve više kupača. Kako bismo svima omogućili da nesmetano uživaju na otvorenim bazenima tokom vrelih letnjih dana, cenu karte nismo menjali, a uveli smo i brojne pogodnosti pri kupovini istih. Pored toga, omogućili smo posetiocima besplatno korišćenje ležaljki i suncobrana, koje smo u prethodnom periodu zanovili. Posetioce očekuju i brojna iznenađenja tokom ove kupališne sezone na otvorenim bazenima. S obzirom na to da nam je najbitnija bezbednost kupača, angažnovali smo više od 30 spasilaca, koji su raspoređeni na bazenima i jezeru”, porčuju iz SPD Radnički. 

Na otvorenim bazenima u toku je rekonstrukcija tribina, u koju je “Radnički” iz sopstvenih sredstava uložio četiri miliona dinara. Iz “Radničkog” poručuju da će tribine biti obložene dekingom, podnim dugotrajnim ekološkim materijalom, otporanim na sve atmosferske prilike. Dodaju da će se rekonstukcija obavljati pracijalno, pa samim tim neće ometati kupače da uživaju na bazenima.  

Cena dnevne ulaznice je, kao i prethodnih godina, 200 dinara, a novina je da ona od 16 časova košta 100 dinara. Građani mogu kupiti mesečne karte sa 10 prolaza po ceni od 1.800 dinara i 30 prolaza po ceni od 3.600 dinara. Pored toga, novina su i sezonske karte sa 25, 50 i 75 prolaza, po cenama od 3.500, 6.000 i 8.000 dinara. Izrada kartica koje se mogu dopuniti je 350 dinara, a besplatan ulaz na bazene obezbeđen je za vukovce i osobe sa invaliditetom.

Radno vreme otvorenih bazena je od 10,30 do 18,30 časova, a na Šumaričkom jezeru Kragujevčani mogu da se kupaju do 19,30 časova. Inače, kapije Šumaričkog jezera, koje je ograđeno početkom novembra 2017., otvorene su od 6 do 22 časa.