InfoFoto: Ilustracija

UŽAS u Kragujevcu: Podvodili maloletnicu starijim muškarcima i seksualno iskorišćavali

Autor: InfoKG
13:20 | Utorak, 31 07 2018

Kragujevačka policija uhapsila je četvoro Kragujevčana zbog sumnje da su podvodili petnaestogodišnju sugrađanku starijim muškarcima za novac, kao i da ju je jedan od njih seksualno iskorišćavao, nekoliko puta tukao i ucenjivao kompromitujućim snimkom. 

Kragujevačka policija uhapsila je S. B. (1995) i Š. B. (1987) iz Kragujevca, zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina lјudima. Zbog sumnje da su u saizvršilaštvu izvršili isto krivično delo, u saradnji sa Policijskom upravom u Kralјevu, uhapšena je A. P. (1999), kao i R. V. (1998), oboje iz Kragujevca.

Sumnja se da su S. B., A. P. i R. V., od februara do aprila ove godine, uz pretnje petnaestogodišnju Kragujevčanku za novac podvodili starijim muškarcima koje su sami pronalazili. Sumnja se i da je taj novac S. B. prisvajao za sebe, zbog navodnog novčanog duga koji je potraživao od rođaka oštećene. 

Š. B. se tereti da je u protekla dva meseca istu maloletnicu primoravao na seksualne odnose sa njim i pretio da će je fizički napasti, kao i članove njene porodice ukoliko ne pristane, a nekoliko puta je i pretukao. Takođe, kako se sumnja, on je devojku ucenjivao kompromitujućim snimkom koji je policija pronašla u njegovom telefonu. 

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu.