InfoFoto: Prirodno-matematički fakultet Kragujevac

Valentina Cmilјanović dobitnica nagrade za najbolji master rad iz oblasti molekularne biologije

Autor: Branko Vukašinović
14:00 | Sreda, 27 05 2020

Master biolog-molekularni biolog, Valentina Cmilјanović dobila je nagradu Fondacije dr Goran Ljubijankić za najbolјi master rad iz oblasti molekularne biologije za 2019. godinu, koju joj je dodelio Upravni odbor Fondacije na Institutu za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo. 

U konkurenciji je bilo 14 master radova, a nagradu su ravnopravno podelila 4 rada. Preostala tri nagrađena rada su sa samog Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo.

Inače, Valentina Cmilјanović je završila master studije biologija-molekularna biologija na Prirodno-matematičkom fakultetu i odbranila završni rad pod naslovom „Uloga interleukina-6 u redoks ravnoteži i migracionom profilu ćelija humane placente u uslovima hemijske hipoksije” u decembru prošle godine pod mentorstvom doc. dr Miloša Matića. 

Podsetimo, nedavno je i master rad Vladimira Baraća, studenta master studija informatike na Institutu za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu, proglašen je za najbolјi master rad iz oblasti računarstva u 2019. godini. Ovu nagradu dodelila je Srpska akademija nauka i umetnosti. Opširnije ovde: Kragujevčanin Vladimir Barać dobitnik nagrade SANU za najbolјi master rad