InfoFoto: kragujevac.rs

Vasiliju Aćimoviću – prvorođenoj bebi u Srpskoj novoj godini od grada 100.000

Autor: InfoKG
16:30 | Petak, 14 01 2022

Prvorođena beba u Kragujevcu u Novoj godini po Julijanskom kalendaru Vasilije Aćimović dobio je od lokalne samouprave poklon čestitku vrednosti 100.000 dinara.  

Prva beba rođena u Novoj godini po Julijanskom kalendaru je dečak Vasilije, težak tri kilograma. Porođaj je bio prirodnim putem u epiduralnoj anesteziji i beba je dobila najvišu ocenu. Na svet ga je donela tridesetogodišnja Tijana, inače babica u porodilištu UKC-a. Vasilije je drugo dete u porodici Aćimović, ali kako dr Aleksandra Dimitrijević, direktorka Klinike za ginekologiju i akušerstvo kaže, srećne su i Tijanine kolege što su i mama i beba dobro ali i što su postali bogatiji za još jednu prinovu u svom kolektivu. 

I prvu bebu rođenu u pravoslavnoj Novoj godini grad Kragujevac je darovao poklon čestitkom u iznosu od 100.000 dinara. Nemanji Aćimoviću, ocu malog Vasilija poklon čestitku, u ime grada, uručila je članica Gradskog veća za lokalnu samoupravu Sanja Tucaković. 

Grad Kragujevac dugi niz godina dodeljuje poklon čestitku prvorođenoj bebi u Novoj godini i po gregorijanskom i po julijanskom kalendaru. Vrednost čestitke je 100.000 dinara i to je način da finansijski pomognemo porodice na samom početku najvažnije uloge i zadatka u životu svakog pojedinca, u roditeljstvu”, rekla je članica Gradskog veća, Sanja Tucaković. 

Inače, od 1. do 14. januara 2022. godine u porodilištu Univerzitetskog kliničkog Kragujevac rođeno je 58 beba.