InfoFoto: kragujevac.rs

Većina opozicionih odbornika napustila sednicu SG, pa vlast “na miru” usvojila budžet za 2017.

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Utorak, 20 12 2016

Skupština grada Kragujevca usvojila je na današnjoj sednici, sazvanoj po hitnom postupku, budžet za 2017. godinu u iznosu od 7,8 milijardi dinara, kao i kadrovski plan zaposlenih u lokalnoj samoupravi, stručnim službama i posebnim organizacijama i odluku o naknadi za zaštitu i unapređenje životne sredine.

Zasedanje lokalnog parlamenta obeležilo je to što su sednicu na samom početku napustili opozicioni odbornici Zajedno za Šumadiju, Srpskog pokreta obnove i Pokreta za naš grad, uz obrazloženje da nije bilo dovoljno vremena da se pripreme, jer je materijal dostavljen juče popodne, a radi se o, kako kažu, obimnom i ujedno najvažnijem dokumentu koji Skupstina usvaja u jednoj kalendarskoj, odnosno budžetskoj godini. Međutim, odbornici Demokratske stranke i Liberalno demokratske partije su ostali na sednici.

Za usvajanje budžeta za 2017. godinu glasalo je 55 odbornika, dok je četvoro bilo protiv. Svo troje odbornika LDP-a glasalo je protiv, dok od pet odbornika Demokratske stranke, koliko je prisustvovalo sednici prilikom glasanja, ovu odluku nije podržala jedino Jovana Jovanović. 

Poverenik kragujevačkog DS-a Ivan Dubljanin izjavio je za InfoKG da će odobrnici Demokratske strane koji su glasali za usvajanje budžeta za 2017. biti isključeni iz stranke, a to su Slavoljub Bradonjić, Jasmina Predojević Simović, Zoran Rajović i Milan Zečević. 

Kako nezvanično saznaje InfoKG, šest od ukupno osam odbornika kragujevačke Demokratske stranke prikloniće se vladajućoj većini, a zauzvrat će dobiti mesto pomoćnika gradonačelnika. Privrženi DS-u će ostati Jovana Jovanović i Branko Ristić. Podsetimo, InfoKG je još početkom decembra pisao o previranju odbornika DS-a, a o tome možete pročitati OVDE.