InfoFoto: Arhiva - Crveni krst Kragujevac

Velika letnja akcija dobrovoljnog davanja krvi u hotelu Kragujevac

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Sreda, 28 07 2021

Velika letnja akcija dobrovoljnog davanja krvi biće održana sutra od 9 do 15 časova u hotelu Kragujevac, u organizaciji Crvenog krsta. Za davaoce su obezbeđeni i simbolični pokloni, odnosno po 10 ulaznica za Gradske bazene. 

U okviru Letnje kampanje prikupljanja krvi sa ciljem da se obezbede dovoljne količine, Crveni krst i ove godine organizuje veliku letnju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti održana sutra od 9 do 15 časova u hotelu Kragujevac.

Pozivamo sve Kragujevčane da  učestvuju u ovoj akciji, jer je prikupljanje krvi u letenjem periodu i usled pandemije, izuzetno težak zadatak i jedino zajedničkim snagama možemo uspešno da odgovorimo na ovaj izazov. Napominjemo, da se davanjem krvi ne ugrožava zdravlje, davanje krvi je bezbedno za svakog zdravog pojedinca i u vreme korone. Akcija će se realizovati uz poštovanje svih mera zaštite od virusa korona“, saopšteno je iz Crvenog krsta. 

Za sve davaoce su obezbeđeni i simbolični pokloni, tačnije po 10 ulaznica za Gradske bazene, koje je obezbedilo Sportsko privredno društvo Radnički.  

Crveni krst akciju organizuje u saradnji sa Službom za snabdevanje krvlju i krvnim produktima Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac, a uz podršku lokalne samouprave.