Info

VELIKA ZAPLENA ORUŽJA: U stanovima držali automatske puške, pištolje, gomilu municije (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
09:22 | Sreda, 11 09 2019

Kragujevačka policija zaplenila je, u odvojenim akcijama, automatske puške, pištolje, karabine, repliku poluautomatske puške i više od 250 metaka, te manju količinu marihuane namenjene prodaji, zbog čega su uhapšene tri osobe i podneto više krivičnih prijava u redovnom postupku.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, u odvojenim akcijama, zaplenili su pet automatskih pušaka, 12 pištolja, tri karabina, repliku poluautomatske puške, 258 metaka i uhapsili tri osobe, a protiv dve podneli krivične prijave u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija Ž. B. (1964) iz Kragujevca zaplenila pet automatskih pušaka, osam pištolja, tri karabina, repliku poluautomatske puške, 247 komada municije različitog kalibra i delove za oružje.

U stanu u kom boravi A. A. (1976) iz Kragujevca, pronađen je pištolj „bereta“ i pet metaka u okviru, dok je u stanu Z. Đ. (1981) iz Lapova pronađen pištolj „zastava“, sedam metaka u okviru, kao i oko 10 grama marihuane i digitalna vagica, pa će protiv njega biti podneta i krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga. 

Policija je, po nalogu nadležnih tužilaštava, podnela krivičnu prijavu protiv šezdesettrogodišnjeg muškarca iz Aranđelovca kod kog je pronašla dva pištolja, kao i protiv sedamdesetčetvorogodišnjeg muškarca iz Kragujevca kod kog su nađeni patroni za lovačku pušku.  

Osumnjičenima A. A., Ž. B. i Z. Đ. je određeno zadržavanje do 48 sati i oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnim tužilaštvima. 

Galerija slika