Info

Veljko je kada se rodio bio dug 64 centimetra, a sada čeka brata, možda novog rekordera

Autor: InfoKG
10:48 | Ponedeljak, 25 05 2020

Trogodišnji Veljko Simović je u kragujevačkom porodilištu postavio rekord kad su ga babice izmerile kao bebu dugu 64 centimetra, a uskoro bi mogao da dobije konkurenciju - trudna mama Jelena (27) očekuje novu prinovu rekordera, piše BLIC.

Radosti porodice koja je na prinovu željno čekala tog 14. novembra 2014. nije bilo kraja. Ali, beba, koja se rodila bez carskog reza, sasvim prirodno, bila je neobična - dugačka 64 centimetra, što u Kragujevcu do tada nije zabeleženo… Dečak je rođen kao rekorder, 12 centimetara duži od proseka.

- Veljko još nije napunio tri godine, ali je i dalje za nijansu napredniji od dece iz svoje generacije. Viši je, a priča i ponaša se kao dete od četiri. Sada ima 107 centimetara. Zna da broji do 20, na engleskom do deset. Lekari su nam rekli da je to sasvim prirodno. Ali, sve okolnosti su se poklopile da on bude visok. Majka je zdrava, imala je pravilnu ishranu, i priroda je učinila svoje - priča otac Aleksandar Simović.

Kako dodaje ponosni tata, nisu ni bili svesni da je beba dugačka, jer im je Veljko bio prvo dete.

- Tek kada smo ga posle mesec dana odveli na kontrolu i kada su ga stavili pored drugih malih beba, videli smo da je za skoro celu glavu duži. Posle smo čuli da su ga u porodilištu merili dva puta, za svaki slučaj, jer su mislili da su pogrešili - priseća se tata.

Majka Jelena ima 27 godina, i opet je trudnica. Trebalo bi da se porodi u novembru. Veljko jedva čeka da dobije brata! Grli majku, mazi stomak, i priča priče bebi koja je još u stomaku… Sprema mu stvari, svoje igračke koje će da mu pokloni. Pokazuje nam svoje slike dok je bio beba, smeje se. Zna da će uskoro sličan biti novi stanovnik ovog toplog doma.

- Lekari su nam rekli i da je ova beba koja je u stomaku naprednija u odnosu na ostale. Moguće je da će i ona postaviti novi rekord. Niko u porodici nije imao ovako dugačku bebu. Smejemo se, ali je istina da su deca bila do sada kod nas mala a debela. A Veljko je, eto, dugačak. Kada se rodio, nekoliko dana je bio savijen, kao sklupčan, jer je takav položaj zauzeo u stomaku. Kada se protegao, druge porodilje su dolazile u našu sobu da svojim očima vide „malog džina“ - kroz smeh priča mama Jelena Simović.

Veljka zanimaju najviše lego kockice. U stanju je satima da se igra i da slaže. Voli da se igra s decom koja su starija od njega. Igra sa njegovim vršnjacima mu nije zanimljiva. Jede sve, ali najviše voli meso. Karakter mu je čvrst, i poslušan je, ali samo ceni lepu reč. Silu ne trpi. Voli automobile, otac ga vodi na auto-trke, kojima se inače i sam bavi. Uživa u zvuku jakih motora.

U porodici Simović je Veljko dugo čekano dete. Posle više od decenije, on je prva beba. Sada je pred vratima druga. Sreća ove porodice, gde je tata šef auto-servisa, majka frizerka, a sinčić „velikan“ među bebama, neopisiva je.

Izvor: BLIC

Izvor: Blic