Info

Verko posetio Stanovo i Popovu šumu: Građani se žale na komunalne probleme i bezbednost (FOTO/VIDEO)

Autor: Jovana Mladenović
12:15 | Petak, 28 02 2020

Lider Zajedno za Šumadiju, narodni poslanik i nosilac liste "Svi na ovu stranu" na predstojećim lokalnim izborima, Veroljub Verko Stevanović, posetio je meštane Stanova i Popove šume koji su ga pozvali da ga upute u probleme sa kojima se suočavaju svakodnevno, a za čije rešavanje dobijaju samo obećanja od aktuelne gradske vlasti, ali ne i bilo kakve konkretne aktivnosti.

Meštani Stanova suočavaju se sa mnogo komunalnih nedaća. Kažu da su u prethodnih pet i po godina od aktuelene gradske vlasti dobili pregršt obećanja, a nijedno rešenje problema. Pozvali su bivšeg, a kako se nadaju i budućeg gradonačelnika Kragujevca Veroljuba Verka Stevanovića da bi mu se požalili i potražili pomoć.

"Nemamo osnovno, u 21. veku nemamo asfalt, hodamo po blatu. Nema ni pešačkih staza, ni kuda voziti kolica", navodi Maja Ljubičić iz Stanova.  

U naselju Popova šuma, u delu Stanova koji se graniči sa Malim Pčelicama, rađani se, pored komunalnih problema, žale i na ugroženu bezbednost.

"Najveći problemi su nam magistralni put, pešački prelaz i postojeći semafor koji je polomljen. Ovde se svakog dana dešavaju saobraćajne nezgode. Ne možete bezbedno da pređete preko ulice, prevedete dete. Šahte su polomljene, nema rešetki za kišnu kanalizaciju, na ulicama rupe i krateri. Na autobuskom stajalištu nema ni "pečurki", kisnemo dok čekamo prevoz gotovo na ulici, ili nas tokom leta prži sunce. To su osnovne stvari koje treba popraviti", priča dok pokazuje sve navedeno Predrag Sovrlić iz ovog naselja.

Kako kaže, građani su se obraćali aktuelnoj vlasti i mesnoj zajednici, ali sve uvek ostane na obeaćanjima - "uradićemo, sredićemo". 

Stanovnici ulice Bože Hadživukovića zamolili su Verka da zajedno prošetaju kroz njihov kraj kako bi mu pokazali veliki problem sa kanalizacijom i pucanjem asfalta u ovoj, veoma strmoj ulici, zbog čega im je izuzetno otežano kretanje. 

"Ovo su lako rešivi problemi, a za ove ljude, naravno, njihov najveći i lični problem - kakvi su im voda, kanalizacija, izlaz na ulicu i sama ulica. Ovo je kratka ulica sa dosta kuća i sa mnogo problema. Rešavanje ovih problema ne košta mnogo, treba samo dobre volje i da čovek dođe da ih vidi i sasluša meštane", rekao je kandidat za gradonačelnika Veroljub Stevanović i dodao da ga raduje "bliski susret i očigledno poverenje", to što se sreo sa nekim ljudima koje dugo nije video, a sa kojima je nekada radio u fabrici automobila. 

Verko je rekao i da je izborna lista "Svi na ovu stranu" koju će predvoditi na lokalnim izborima već pripremila više od 100 projekata čijom će realizacijom Kragujevac učiniti prestonicom razvoja u narednim godinama. Dobar deo tih projekata odnosi se upravo na komunalno uređenje grada.

Ovog puta, Stevanović je obišao samo nekoliko ulica, dok će u narednom periodu više puta posetiti Stanovo i susresti se sa građanima ove mesne zajednice.

 

Galerija slika