Info

Veselinović novi dekan Ekonomskog fakulteta

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Sreda, 20 07 2016

Novi dekan Ekonomskog fakulteta kragujevačkog Univerziteta je prof. dr Petar Veselinović i na toj funkciji će biti u naredne tri godine. To je jednoglasno odlučeno na sednici Nastavno-naučnog veća ove visokoškolske ustanove.

Prof. dr Petar Veselinović zvanično će stupiti na dužnost 19. septembra, a do tada će obavljati funkciju prorektora za nastavu Univerziteta u Kragujevcu.

Izuzetno mi je drago što su mi prošlog četvrtka svih 67 članova Nastavno-naučnog veća Ekonomskog fakulteta pružili podršku i izabrali me za dekana ove visokoškolske ustanove. Ovo je prvi put da su svi članovi podržali nečiju kandidaturu i nadam se da ću uspeti da odgovorim njihovim zahtevima na dobrobit svih nas, pre svega Ekonomskog fakulteta“, izjavio je za InfoKG Veselinović.

Novi dekan Ekonomskog fakulteta kaže da ima ambiciozne planove i da se, između ostalog, odnose na uvođenje novih studijskih programa na osnovnim i master studijama, koji će biti u oblasti digitalne ekonomije.

Smatram da u toj sferi imamo dosta prostora da razvijemo module i osavremenimo studijski program. Nadam se da ćemo tako povećati broj upisanih studenata od naredne školske godine. Planovi su vezani i za određene projekte, odnosno za uštedu sredstava i usmeravanje u nastavna učila i kompijuterske učionice u kojima će studenti moći da obavljaju i praktične radove. Značajna sredstva ćemo opredeliti i za poboljšavanje standarda studenata, međunarodnu saradnju i uključivanje većeg broja stručnjaka iz inostranstva, koji će biti na neki način gostujući profesori. Sudenti će tako biti u prilici da čuju najsavremenije tendencije iz oblasti ekonomije i menadžmenta“, najavio je Petar Veselinović.

S obzirom na to da je plan i da se određeni studijski programi usmere prema praktičnim znanjima, Ekonomski fakultet bi ove jeseni trebalo da potpiše međusobni sporazum o saradnji sa najmanje 5 poslovnih banaka iz Kragujevca.