Vežba u "Siemensu": Evakuacija, vazdušni jastuci, požar u proizvodnoj hali (FOTO)

Četvrtak, 25 April 2019 13:00Autor: Jovana Mladenović

U kompaniji "Siemens Mobility" u Sobovici Vatrogasno-spasilačka brigada Kragujevac izvela je taktičko-pokaznu vatrogasnu vežbu na industrijskom objektu, sa ciljem provere spremnosti svoje jedinice i zaposlenih da reaguju u slučaju akcedentnih situacija.

Zaposleni su bili u prilici da na delu vide simulacije gašenja požara u proizvodnoj hali površine 14.000 kvadratnih metara, spašavanja i evakuacije ugroženih korišćenjem specijalnog vatrogasnog vozila (automehaničko-okretne izvlačne lestve) i uz pomoć vazdušnog jastuka. Prezentovana je i mogućnost korišćenja pritivpožarnih aparata tipa S6, CO2 5, te vode u različitim oblicima mlaza i pene kao sredstava za gašenje požara zapaljivih tečnosti.

Vatrogasno-spasilačka brigada Kragujevac od početka godine imala je pune ruke posla. Zabeležene su, do 24. aprila, čak 624 intervencije.

U taktičko-pokaznoj vatrogasnoj vežbi učestvovalo je 20 vatrogasaca spasilaca Vatrogasno spasilačke brigade Kragujevac, sa sedam specijalnih vozila. Pored zaposlenih, prisustvovali su i predstavnici Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Crvenog krsta i Gradske uprave. 

"Cilj ovakve vežbe je provera mobilnosti i spremnosti vatrogasno-spasilačke jedinice za eventualni akcedentni događaj (požar u proizvodnoj hali), kao i spremnost zaposlenih da u početnoj fazi razvoja požara rukuju postojećom vatrogasnom opremom (protivpožarnim aparatima i hidrantima)", rekao je za InfoKG komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Kragujevac, Nenad Milošević.

Podsetio je i da je ovo druga vežba u tekućoj godini, a prva je izvedena 22. aprila u krugu vojnog kompleksa u Divostinu. Najavio je niz sličnih akcija u tekućem periodu na javnim objektima, a prva među njima biće izvedena na objektu PU "Aviončić" na Aerodromu.

Galerija slika

Najnovije vesti iz ove kategorije