InfoFoto: JKP Šumadija

Više od 1500 mališana u vrtićima učilo o reciklaži - „Planeta blista kada je čista“ (FOTO)

Autor: InfoKG
13:00 | Subota, 08 06 2024

JKP Šumadija Kragujevac uspešno je završilo još jednu edukativnu radionicu o pravilnom odlaganju ambalažnog otpada i značaju reciklaže za decu predškolskog uzrasta pod nazivom „Planeta blista kada je čista“. 

Od kraja februara do danas održane su 54 radionice u 31 državnom i u 18 privatnih vrtića. Radionicama je bilo obuhvaćeno više od 1500 mališana, a po prvi put ove godine edukacijama su prisustvovali i mališani u predškolskim ustanovama u osnovnim školama koji se nalaze na četvoročasovnom prilagođavanju. 

Edukativne radionice na temu važnosti primarne selekcije ambalažnog otpada i značaja reciklaže bile su prilagođene uzrastu. Deca su učila o vrstama ambalažnog otpada, načinu odlaganja i kroz igru i bojenje su primenili usvojeno znanje odlaganjem obojenih sličica limenke, flaše i knjige u žute, crvene i plave kante. 

Iz godine u godinu susrećeno se sa sve većim znanjem mališana o reciklaži i razvijenoj svesti o načinu i značaju pravilnog odlaganja ambalažnog otpada. JKP Šumadija Kragujevac se zahvaljuje svim predškolcima i predstavnicima predškolskih ustanova na saradnji i očekujemo uspešan nastavak planiranih eduacija i u narednoj godini, saopšteno je iz ovog preduzeća.
 

Galerija slika