Vlada RS ne odgovara bivšim kamiondžijama, traže pomoć od gradonačelnika

Utorak, 25 Februar 2020 14:30Autor: InfoKGIzvor: RTKFoto: RTK

Bivši radnici Zastava kamiona koji već godinu i po dana traže isplatu zaostalih zarada, povezivanje radnog staža od 2010. do 2018. godine, okupili su se ispred zgrade gradske uprave. Oni su danas uputili zahtev gradonačelniku Radomiru Nikoliću u kome traže da im pomogne u rešavanju njihovih problema. 
Nekadašnji radnici kamiona kažu da, na ime zaostalih zarada potražuju oko 207 miliona dinara.

Radnici Kamiona zahtevaju da se zaostale zarade isplate prema Protokolu iz 2008. godine, zbog toga što ne veruju da će u stečajnoj masi biti novca za izmirivanje njihovih potraživanja.

Bivši radnici kamiona okupljeni ispred zgrade gradske uprave podsetili su  na svoje zahteve, koji su dostavljeni Ministarstvu privrede, a vezane za neisplaćene zarade predate državnom sekretaru Draganu Stevanoviću, još novembra 2019. godine.

Kako odgovor Vlade nije stigao, bivši radnici Kamiona danas su uputili zahtev gradonačelniku Radomiru Nikoliću u kome traže da im pomogne u rešavanju problema.

Bivši radnici fabrike Zastava kamioni najavili su ponovo okupljanje ispred zgrade gradske uprve, ukoliko do petka ne dobiju odgovor Ministarstva privrede povodom njihovih zahteva vezanih za neisplaćene zarade.

Najnovije vesti iz ove kategorije