Info

Vlada Švajcarske uručila Kragujevcu sertifikat o finansijskoj podršci

Autor: Jovana Mladenović
10:00 | Utorak, 04 12 2018

Sertifikati o finansijskoj podršci Vlade Švajcarske, preko programa Swiss PRO, za sprovođenje socijalno inovativnih projekata organizacija civilnog društva i pružanju tehničke podrške lokalnim samoupravama, svečano su uručeni predstavnicima javnog i civilnog sektora u Nišu. Među 16 gradova koji su dobili grantove nalazi se i Kragujevac, za koji je izdvojeno 14.000 evra.

U ime grada Kragujevca, sertifikat je primio prof. dr Nedeljko Manojlović, član gradskog veća za obrazovanje.

"Mi smo kao grad aplicirali za ovaj projekat u julu ove godine. Od 99 gradova u Srbiji koji su imali pravo da se prijave na ovaj konkurs, tehničku i finansijsku podršku dobiće 16 gradova, među kojima je i Kragujevac. Projekat će se sprovoditi u dve faze. Prva faza će se odvijati kroz tehničku podršku za razvijanje ili unapređenje propisa i procedura u vezi sa dodelom sredstava organizacijama civilnog društva za projekte od javnog interesa i ona će se sprovoditi u 2018. i 2019. godini. Druga faza obuhvata sprovođenje projekata u partnerstvu sa organizacijama civilnog sruštva. Vrednost granta koji smo dobili je 14.000 evra", objasnio je Manojlović.

"Podrška socijalnoj inkluziji na lokalu je jedan od tri stuba programa Swiss PRO, pored dobrog upravljanja i rodne ravnopravnosti. Očekujemo dobre rezultate projekata koji će direktno unaprediti živote 2.600 ljudi kroz treninge, obrazovanje i usluge socijalne zaštite“, rekao je tom prilikom Grem Tindal, menadžer programa Swiss PRO.