Vlast već PLANIRANO ASFALTIRANJE ulica koristi u svrhu predizborne kampanje (FOTO)

Petak, 13 Mart 2020 10:00Autor: Jovana Mladenović

Asfaltiranjem ulica u mesnoj zajednici Veliko Polje nastavljeni su, posle kraćeg zastoja zbog nepovoljnih vremenskih uslova, planirani radovi na izgradnji putne infrastrukture. To bismo u svakom slučaju pohvalili da aktuelna vlast nije počela da ono što je već planirano plasira medijima putem saopštenja Informativne službe, a ne samo objavama na sajtu Grada kao ranije, što nam nedvosmisleno pokazuje da fotografisanje gradskih funkcionera ispred mehanizacije i asfalta koji se nasipa ima za cilj sticanje političkih poena pred predstojeće izbore na nečemu što je, ponavljamo, već bilo u planu.

Posle kraćeg zastoja zbog nepovoljnih vremenskih uslova nastavljeni su radovi na asfaltiranju ulica u Kragujevcu. Ekipe JKP Šumadija su u mesnoj zajednici Veliko Polje, gde su pripremljene tri ulice za asfaltiranje. Posle 40 godina asfalt u dužini od blizu 300 metara dobiće meštani u ulici Veljka Rebića za koju će biti utrošeno 240 tona asfaltne mase. Po završenim radovima u ovoj ulici, radnici ovog gradskog preduzeća nastaviće radove na asfaltiranju ulica Aleksandra Visockog sa oba kraka i ulice Josipa Kelave takođe sa oba kraka.

Radove na asfaltiranju ulica u ovom naselju obišao je predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović, kako se u saopštenju navodi, na poziv žitelja Velikog Polja. Njegova izjava tom prilikom nedvosmisleno asocira upravo na našu tvdnju s početka teksta.

Građani koji žive u ovoj mesnoj zajednici dugo su čekali asfaltiranje i imali razumevanja za lokalnu samoupravu i gradska komunalna preduzeća, kazao je Petrašinović i dodao da u ovako velike infrastrukturne radove nije moglo da se uđe pre nego što su stabilizovane javne gradske finansije. Uspeli smo da sredimo rasulo koje smo zatekli kad smo došli, osnažili naša javno komunalna preduzeća a nove mašine kojima se sada asfaltira su rezultat jedne odgovorne politike lokalne samouprave i JKP “Šumadija”. Da nije bilo finansijske konsolidacije i racionalizacije, ne bi bilo ni mašina, a ne bismo imali ni toliko sredstava u budžetu za asfaltiranje ove i drugih ulica koje su u planu, pojasnio je predsednik Skupštine grada. Na ovoj ulici nećemo stati, idemo dalje i u Vinograde, Bresnicu, Beloševac. Sa asfaltiranjem smo počeli u junu prošle godine i nastavili čim su se stvorili vremenski uslovi. Imajući u vidu da pripremni radovi traju 6 do 10 dana, nekad i duže, građane molimo za razumevanje i strpljenje. Što više bude bilo sunčanih dana svi kapaciteti će biti na ulicama kako bi život naših sugrađana u svakom delu grada učinili što kvalitetnijim, poručio je Patrašinović.

Galerija slika

Najnovije vesti iz ove kategorije