Info

Vojni spektakl u Kragujevcu – Vučić: Vojska će nam biti dvostruko snažnija (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
18:00 | Ponedeljak, 28 06 2021

Najveći do sada taktičko-tehnički zbor “Otvoreni dan” Vojske Srbije i Ministarstva odbrane održan je danas u Kragujevcu u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića. Veliki broj građana upoznao se sa više od 40 sistema naoružanja i opreme srpske vojske. Vučić je tom prilikom najavio da će početkom sledeće godine naša vojska biti dvostruko snažnija. 

Helikopteri, modernizovani tenkovi, samohodni artiljerijski sistemi, robotizovane zemaljske platforme, bespilotne letilice, samo su deo naoružanja i opreme Vojske Srbije koji su zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem videli građani Kragujevca i Šumadije. 

Ovo pripada našem narodu. Najsrećniji sam kada vidim našu decu i ljude da mogu da uđu u naše veličanstvene helikoptere. Zadovoljan sam, ovo treba češće da organizujemo po celoj Srbiji. Hvala Kragujevčanima na divnom odzivu, ali i našim fabrikama namenske. Mnogo toga dobijamo o čemu ne smemo da pričamo, do janura, februara, marta sledeće godine, čime će Vojska Srbije biti dvostruko snažnija nego danas”, rekao je predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić.  

Kragujevčani koji su prisustvovali “Otvorenom danu” kažu da je ovakva manifestacija divna za naš grad i decu. Dodaju da više ovakvih manifestacija treba da bude u Kragujevac. 

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić smatra da je ovakva manifestacija nedostajala gradu na Lepenici. 

Kragujevac je centar srpske industrije. Baštini tu tradiciju proizvodnje vojnog naoružanja. Topolivnica je bila prvi industrijski objekat na Balkanu. Dan danas je zaposleno 3.000 u sektoru vojnog naoružanja”, rekao je Dašić. 

Smotra je bila upotpunjena prezentacijama proizvoda srpske namenske industrije. U okviru programa održana je izložba naoružanja i uniformi iz Prvog svetskog rata, ali i praktični prikazi borilačkih veština i dresure službenih pasa. Za posetioce je bilo obezbeđeno i osveženje i vojnički pasulj.

Galerija slika