Info

Volonteri Omladinske terenske jedinice „Dr Elizabet Ros“ Crvenog krsta Kragujevac obeležili 35 godina rada

Autor: InfoKG
12:30 | Subota, 08 05 2021

Svetski dan Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, dan kada je rođen Anri Dinan, osnivač najstarije i najveće humanitarne organizacije i jedan od prvih dobitika Nobelove nagrade za mir, obeležava se danas. Volonteri  Omladinske terenske jedinice „Dr Elizabet Ros“ Crvenog krsta Kragujevac su obeležili 35 godina rada. 

Tim povodom prezentovane su aktivnosti, dodeljene zahvalnice i nagrade zaslužnim članovima. Obeležavanje je započelo polaganjem cveća na ploči dr Elizabet Ros u skladu sa ovogodišnjim sloganom Nedelje Crvenog krsta „Zajedno smo nezaustavljivi“.

Slogan simboliše da je rad organizacije Crvenog krsta višestruko koristan za zajednicu i da su posvećeni, odani volonteri i zaposleni spremni da u svakoj situaciji daju svoj doprinos otpornosti zajednice i spremni da odgovore na svaku krizu.

Ovaj slogan je potvrđen u praksi tokom prošle i ove godine, tokom pandemije Korona virusa, kada su sva Nacionalna društva Crvenog krsta i Crvenog polumeseca pokazala da su sposobna da se brzo prilagode novim okolnostima i da svoje programe i aktivnosti brzo organizuju na potpuno novi način i pruže pomoć najugroženijim građanima, ljudima koji su zbog pojave nove krize bili i jesu dodatno ugroženi, a pre svega marginalizovanim grupama koje su inače i pre pandemije bili ugroženi svojim statusom.

Galerija slika