Info

Vrtić "Crvenkapa" polako dobija novo ruho (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
10:00 | Sreda, 29 01 2020

Krajem prošle godine na objektu vrtića “Crvenkapa”, koji se nalazi u sastavu Predškolske ustanove “Nada Naumović”, započeti su radovi na zameni kompletne dotrajale drvene stolarije, koja datira iz 1976. godine kada je vrtić i otvoren. Osim povećane funkcionalnosti, estetike i komfora, ova mera će doprineti i smanjenju potrošnje toplotne energije.

U prvom delu projekta planirano je sređivanje četiri sobe u vrtiću i četiri u jaslicama, a početkom marta kreće se sa realizacijom drugog dela projekta i završnim radovima.

Plan je da se zameni stolarija u šest preostalih soba, po tri u vrtiću i u jaslicama, prozori u hodniku i kuhinji, kao i krov koji prokišnjava i pravi dodatne probleme u samom funkcionisanju vrtića.

Vrtić “Crvenkapa” se nalazi u centru grada i pohađa ga ukupno 320 mališana, od kojih 220 ide vrtić, a stotinak dece smešteno je u jaslicama. “Crvenkapa” je treći vrtić po veličini i kapacitetu u gradu Kragujevcu. Dolaznost je veća od 90 odsto.

Samom rekonstrukcijom i zamenom stare stolarije novom, racionalno će se koristiti energija i povećati energetska efikasnost objekta. 

Galerija slika