InfoFoto: Printscreen - TV Prva

Vučić čestitao Vujičićima rođenje Danice, prve bebe rođene iz odmrznutih embriona u UKC Kragujevac

Autor: Branko Vukašinović
10:00 | Utorak, 30 03 2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Kragujevčanki Mariji Vujičić rođenje Danice, prve bebe rođene iz odmrznutih embriona u ovdašnjem Univerzitetskom kliničkom centru, ali i našim neverovatnim lekarima koji su joj svojim znanjem i veštinom pružili šansu za roditeljstvo. 

U UКC Кragujevac, u najmlađem državnom centru za biomedicinski potpomognutu oplodnju, iz odmrznutih embriona rođena je prva beba.

Prvi pokušaj krio-embriotransfera na svet je doneo Danicu – koja je svojoj majci Mariji ostvarila najveću želju da u rukama drži najsjajniju zvezdu.

Od srca želim da čestitam ponosnoj majci, ali i našim neverovatnim lekarima koji su joj svojim znanjem i veštinom pružili šansu za roditeljstvo.

Za samo dve godine rada državnog centra za biomedicinski potpomognutu oplodnju, čak 30 beba je došlo na ovaj naš svet putem vantelesne oplodnje.

Iskrene čestitke ponosnim roditeljima!

Država će nastaviti da ulaže u zdravstveni sistem i pomaže parovima koji žele, a ne mogu prirodnim putem, da se ostvare u ulozi roditelja. Jer, budućnost Srbije su naša deca!”, napisao je na svom Instagram profilu @avucic predsednik Srbije. 

Podsetimo, u Kragujevcu je nedavno rođena prva beba iz odmrznutog embriona, mala Danica, na koju su Marija i Saša Vujičić čekali devet godina. Želja im se ostvarila zahvaljujući najmlađem državnom Centru za biomedicinski potpomognutu oplodnju Univerzitetskog kliničkog centra u Kragujevcu, u kome su iz prvog puta uspšeno primenili metod lečenja neplodnosti - krio-embriotransfer.