InfoFoto: Printscreen - RTS

Vučić: Do kraja godine završavamo Tržnicu, izgradnja stadiona počinje u maju

Autor: InfoKG
12:00 | Sreda, 15 02 2023

Na centralnoj proslavi Dana državnosti, govoreći o investicijama u Kragujevcu, predsednik Srbije je najavio da će Gradska tržnica koja nekoliko godina ne radi biti završena do kraja ove godine i da će biti najlepša pijaca u Srbiji ali nije krio nezadovoljstvo što nije vođeno računa o projektovanju i načinu izvođenja radova. "Do kraja nedelje završićemo sve što je papirološki važno kako bismo krenuli u taj posao" izjavio je Vučić u Kragujevcu.

Država će obezbediti polovinu novca za otplatu kredita uzetog za rekonstrukciju ovog objekta, a svi papriri će biti završeni pre kraja nedelje.

On je najavio, imajući u vidu da je dobijena građevinska dozvola i završena projektna dokumentacija, da će najkasnije za tri meseca krenuti izgradnja stadiona „Čika Dača“ što će za Šumadince i Kragujevac biti jedan od najvećih i najvažnijih razvojnih projekata. „Ove godine krećemo i u izgradnju Severne obilaznice oko Kragujevca u dužini od 22 kilometra koja je značajna za industrijsku zonu i čistiji vazduh oko Lepenice i drugim delovima grada. Ona je važna je jer će centralni deo grada moći da se uređuje mnogo više i lakše nego danas kada sav saobraćaj prolazi kroz centar. Izgradnjom Severne obilaznice biće ubrzani svi tokovi oko Kragujevca i stvoreni uslovi da se poveže na Koridor 11 jer će se u produžetku izgraditi još 37 kilometara saobraćajnice od Vučkovice do Mrčajevaca, čime Kragujevac postaje posebna mreža puteva i centar ne samo Šumadije već i čitave Srbije. Narednih dana potpisaće se ugovori o izgradnji brze pruge Beograd- Niš a Kragujevac mora da bude prikopčan prugom jer će onda imati brzu prugu do Budimpešte, Preševa i Dimitrovgrada“ rekao je Vučić.

Podsetivši da će država sa 8,5 miliona evra finansirati i izgradnju FILUM-a, predsednik Vučić je rekao da će otplatiti i pola kredita koje je Kragujevac uzeo za izgradnju tržnice.