InfoFoto: Printscreen/TV Prva - Arhiva

Vučić: Dolazim u Kragujevac da razgovaram sa radnicima "Zastava oružja"

Autor: InfoKG
10:00 | Četvrtak, 19 01 2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će doći u Kragujevac i razgovarati sa radnicima "Zastava oružja", prenose mediji. Dodaje da bi oni trebalo da znaju da sa državom više nema igre i da nijedna firma ne može uspešno da radi ako prosečno dnevno nije na poslu 700 ljudi. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je nastavak velikih investicija u domaću namensku industriju. Od zaposlenih u vojno-industrijskom kompleksu, međutim, zatražio je promenu odnosa prema državi, pišu Novosti

"Gledamo kako da na svaki način pomognemo fabrikama namenske industrije i uložimo novac, ali se nećemo dodvoravati radnicima. Otići ću u Kragujevac na razgovor sa radnicima "Zastave oružja", ali i oni bi trebalo da znaju da sa državom više nema igre", rekao je Aleksandar Vučić. 

Nijedna firma ne može da uspešno da radi ako prosečno dnevno nije na poslu 700 ljudi, što je slučaj u Kragujevcu.

Podsetimo, “Zastava oružje” je već gotovo mesec dana bez generalnog direktora, jer je prethodnom istekao mandate. Sindiklana organizacija je zbog toga zatražila smenu Nadzornog odbora, da se pod hitno imenuje direktor, a organizovala je do sada i tri jednosatna štrajka upozorenja. Sinidkalci su pomoć zatražili i od kragujevačkih naorndih poslanika, ali i gradonačelnika. Predsednik Nadzornog odbora kragujevačke namenske Ivica Marjanović izjavio je ranije za RTS da nema problema u funkcionisanju “Zastava oružja” i da je imenovano lice koje zakonski zastupa društvo do izbora generalnog direktora. Opširnije ovde: "Zastava oružje" 27 DANA bez generalnog direktora.

Izvor: Novosti i InfoKG