InfoFoto: predsednik.rs

Vučić: "Dosta lekara mi predlaže da se NEVAKICINISANIMA NAPLAĆUJE LEČENJE OD KORONE", evo da li će se to desiti

Autor: Jovana Mladenović
09:00 | Petak, 16 07 2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je dobio dosta predloga od lekara da se ljudima koji nisu vakcinisani, a imali su mogućnost da prime vakcinu, naplaćuju troškovi lečenja od korone, napominjući da to još ne može da prihvati, ali da se takvo vreme neumitno približava.

"Ali nam se takvo vreme neumitno približava i država će na neki način morati da reaguje i suzbije neodgovornost onih koji su protiv vakcina", dodao je Vučić.

Vučić najavio: Stiže PETA vakcina u Srbiju, govorio i o trećoj dozi

Kaže da je kod nas lečenje besplatno, pošto nečiji troškovi lečenja iznose i do 100.000 evra, i da građani misle da je to pokriveno zdravstvenim osiguranje, što je oko 500 do 600 evra.

"Ili, da razmišljamo... Mada nisam za to, ali čuo sam mnogo predloga da ne napalaćujemo lečenje onima koji su vakcinisani, a da naplaćujemo onima koji nisu, a imali su mogućnost da se vakcinišu. Ne mogu to da prihvatim, možda nije direktno kršenje Ustava, ali jeste kršenje ravnopravnosti. Ali, ćemo nešto morati da uradimo da takvu dozu neodgovornosti i neozbiljnosti suzbijemo, kako i šta, još ne znam ali ovo ne mogu da podržim u ovom trneutku" objasnio je on.

"Ali molim ljude koji se tako neodgovorno ponašaju da razumeju da se čak i takvo vreme neumitno približava", naglasio je Vučić.