InfoFoto: Printscreen - RTV Pink

Vučić: Još 20 € građanima u decembru, za rođenje deteta 5.000 €

Autor: InfoKG
07:30 | Ponedeljak, 26 07 2021

Svi punoletni građani Srbije u decembru će od države dobiti pomoć od još 20 evra, a za nju će moći da se prijave i oni koji to do sada nisu učinili. To je najavio predsednik Aleksandar Vučić gostujući na Televiziji Pink. Naglasio je da se pripremaju nova rešenja za podsticaj nataliteta, koji će predviđati značajnu novčanu podršku za stimulaciju rađanja i da je njegov predlog Vladi da se za rođenje deteta roditeljima da 5.000 evra.  

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je gostujući na Televiziji Pink novi paket mera pomoći građanima. Naime, svi punoletni građani dobiće u decembru još po 20 evra na ime pomoći.

To znači da će penzioneri od septembra do decembra od države dobiti ukupno 100 evra, a da će svi ostali građani, koji su se već prijavili za pomoć, a njih je 5,75 miliona, dobiti ukupno 50 evra”, precizirao je Vučić.

On je istakao da je, prema prvoj proceni, rast bruto domaćeg proizvoda u prvoj polovini godine 8,3 odsto i objasnio da to znači da ćemo imati više novca i da je cilj da se podstakne potrošnja.

Vučić je najavio da će Srbija biti najjača zemlja u Evropi po stopama stimulacije rađanja i da je njegov predlog Vladi da se za rođenje deteta roditeljima da 5.000 evra.

Ići ćemo sa izmenama zakona i olakšaćemo trudnicama i porodiljama mnoge stvari, a ići ćemo i sa velikim i značajnim uvećanjem iznosa za rađanje dece – za prvo, drugo, treće i četvrto dete“, kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, nove mere su neophodne, jer nam je stopa nataliteta obrnutno proporceinalna rastu životnog standarda, a naveo je i da je već dobio konkretne predloge od ministra za brigu o porodici i demografiju Ratka Dmitrovića. 

Izvor: Nacionalni mediji