InfoFoto: Printscreen - RTV Pink

Vučić danas u srcu Šumadije: Uložićemo više u Kragujevac nego u Niš i Novi Sad

Autor: Branko Vukašinović
09:30 | Četvrtak, 22 07 2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas će boraviti u Kragujevcu, a tokom jučerašnje posete Sisevcu najavio je da će u naš grad biti uloženo više nego u Niš i Novi Sad. Naglasio je da će, između ostalog, biti izgrađeni 650 kilometara kanalizacione mreže i obilaznica oko Kragujevca. 

Kragujevac nam je tako raštrkan i rasprostranjen, to nije samo od Gruže, Vučkovice, Korićana, s te strane, gore do Stragara, do Badnjevca i dalje. Gde god okrenete tako je razgranata mreža da mi moramo 650 kilometara kanalizacione mreže da uradimo. Kad radimo već za grad Kragujevac moramo da uradimo, sem fekalne, i kišnu. Smešno bi bilo da plivate u vodi kad padne bilo koja kiša, kao što je to danas slučaj. Ako nismo uradili 70 godina, sada ćemo da uradimo da bude kako treba. Uradićemo prečistače za otpadne vode, izmeštanje toplane iz centra grada, da ne bi zagađivala vazduh”, izjavio je Vučić. 

Najavio je i izgradnju obilaznice oko Kragujevca, u koju će biti uloženo oko 160 miliona evra. Dodao je da će taj posao raditi konzorcijum srpskih kompanija. 

Oko 10 srpskih firmi će da gradi obilaznicu oko Kragujevca. Nismo hteli ni da puštamo da stranci učestvuju u tome. Želeli smo da ponudimo to srpskim kompanijama, svima koji mogu da rade da učestvuju u tome i da urade obilaznicu oko Kragujevca. Vi znate šta time Kragujevac dobija. Izmešta se saobraćaj iz centra grada, izaći će to gore iza Vučkovice, pa se ide na Knić, Bumbarevo brdo, ali tu radimo brzu saobraćajnicu da bi se izašlo na Mrčajevce i da ulazimo na Koridor 11, južno ka Kraljevu, severno ka Čačku i Beogradu. Mislim da nikada takva ulaganja nisu bila”, rekao je Vučić.  

Predsednik Republike Srbije se tokom posete Sisevcu osvrnuo i na Zastava oružje i Fiat. 

Ono što nam ostaje još da razmatramo to je Zastava oružje, šta i kako da uradimo. O tome postoje dve teorije i sad naši stručni ljudi gledaju šta i kako da napravimo. Oružari i radnici u autoindustriji su bogatstvo Kragujevca i gledaćemo da to iskoristimo bez obzira na sve problem sa Fiatom, ali suočićemo se sa tim i uradićemo sve ono što je najbolje za Kragujevac”, izjavio je Vučić. 

Naglasio je da Kragujevac kada spojimo sa svih strana autoputevima on postaje centar, ne samo Šumadije, već centar u tom smislu Srbije, kao što Niš postaje sedište svih balkanskih ruta.  

Predsednik Vučić je naglasio da Kragujevac mnogo toga dobija, ali da će danas o tome detaljno i temeljno pričati.