InfoFoto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

Vučić: U toku pregovori sa Stellantisom, da učestvuje u plaćanju otpremnina

Autor: InfoKG
15:00 | Nedelja, 26 06 2022

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je zadovoljan razgovorom sa radnicima Fiata sa kojima se juče sastao, i da su oni bili "vrlo racionalni" podom iznošenja svojih zahteva, piše Agencija Beta, a prenose mediji.

Vučić je na konferenciji za novinare nakon otvaranja novog aerodroma "Rosulje" u Kruševcu rekao i da su u toku pregovori sa Stellantisom, da ta firma, koja treba da preuzme deo Fiatovih radnika iz Kragujevca, učestvuje u plaćanju otpremnina radnicima koji budu proglašeni za višak.

Naveo je da za njega "nije fer" uslov koji je dat radnicima, da se izjasne za rad u inostranstvu u fabrici Stellantisa, koji se vodi kao obuka, a traje 24 meseca.

"Da obuka traje 24 meseca, to je vrlo teško, nego verovatno nedostaje obučene radne snage u tim zemljama. To je za mene bilo nefer", rekao je Vučić.

On je ocenio da je "mnogo bolje novo rukovodstvo Stellantisa, nego što je bilo rukovodstvo Fiata", kao i da će država uraditi "ono što je razumno i racionalno" za radnike Fiata koji ostaju bez posla.

"Borim se za njih, a sa druge strane gledam da smanjim trošak države, ili da ga nema uopšte", istakao je Vučić. 

Izvor: Agencija Beta, mediji