Info

Vučić: Uložili smo mnogo novca u Kragujevac, građani će u budućnosti videti rezultate

Autor: Branko Vukašinović
10:00 | Petak, 29 11 2019

U Kragujevac je uloženo mnogo novca, a građani će u budućnosti videti šta će sve dobiti, rekao je prilikom jučerašnje posete našem gradu predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. Dodao je da se gradi Palata pravde, da treba da se uradi stadion Čika Dača, izgradi novi Klinički centar, a najavio je i izgradnju brze saobraćajnice preko Vučkovice do Mrčajevaca.    

Nakon otvaranja fabrike Yanfeng u Kragujevcu, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da u našem gradu ostaje još mnogo toga da se uradi. Naglasio je i da je mnogo novca iz Beograda dato Kragujevcu u proteklom periodu. Uveren je da će Kragujevčani u budućnosti moći da vide koliko je to bilo značajno i šta od svega toga mogu da dobiju za sebe i svoju decu.

Iznjavam se ljudima što su toliko dugo čekali na završetak puta Batočina-Kragujevac, a to je sve zbog brojnih tehničkih problema. U svakom slučaju u najkraćem mogućem roku to završavamo. Pored toga, krećemo u projektovanje i izgradnju brze saobraćajnice, preko Vučkovice do Mrčajevaca, da bismo spojili Kragujevac sa Koridorom 10, sa aerodromom u Lađevcima, ali i sa Kraljevom, Raškom, Kopaonikom, Novim Pazarom, Kosovskom Mitrovicom. Istovremeno će Kragujevac biti centar Srbije, oslonjen na svoju jugozapadnu stranu, jednako koliko na svoju severoistočnu stranu, biće blizu i koridora 10 i 11, pa kako god da pogledate Kragujevac će biti u centru”, rekao je Vučić. 

Predsednik Srbije je podsetio da se u Kragujevcu gradi Palata pravde, a da  treba da se uradi stadion Čika Dača i novi Klinički centar. 

Ostaje nam i da kroz Nacionalni investicioni plan svako naselje u Kragujevcu dobije vodovod i kanalizaciju, a onda da vidimo šta ćemo sa termoelektranom - toplanom, da li imamo dovoljno mogućnosti i novca da uložimo, jer to košta 260 miliona evra. Verujem da ćemo uspeti sve to da uradimo”, zaključio je predsednik Srbije.