InfoFoto: Instagram/buducnostsrbijeav

Vučić: Za vakcinisane dodatnih 3.000 dinara pomoći

Autor: InfoKG
10:15 | Sreda, 05 05 2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će svi građani koji su vakcinisani dobiti dodatnih 3.000 dinara pomoći.

Predsednik je rekao da će, pored ranije predviđene pomoći, svi koji se vakcinišu, a imaju više od 16 godina, ili koji su se vakcinisali bilo jednom ili dve doze i svi koji će se vakcinisati makar jednom dozom do 31. maja, dobiti dodatnih 3.000 dinara od države.

Vučić je rekao da se do kasno sinoć konsultovao oko te odluke sa premijerkom i da su to odlučili, kao i da će se tek videti da li će tu odluku morati da usvoji vlada.

Rok za prijavu će biti 15. jun, dok će pravo prijave imati svi građani Srbije stariji od 16 godina. Za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć nije bitno koju vakcinu su građani primili od četiri dostupne u našoj zemlji. Građani će u u narednim danima biti informisani o tome na koji način će se za ovu pomoć prijavljivati.

"Ne možemo da donosimo negativne diskriminacione mere za one koji ne žele da prime vakcine, iako mislim da je to neodgovorno i sebično da se neko ne vakciniše. Razmišjali smo zato da kako da nagradimo ljude koji su pokazali odgovornost i doneli smo odluku da damo dodatnu finansijsku pomoć za ljude koji su se vakcinisali", rekao je Vučić.

Računamo da do kraja maja možemo da dođemo do brojke od blizu tri miliona ljudi koji su se vakcinisali makar jednom dozom, kako bi stekli kolektivni imunitet.

Izvor: RTV/Tanjug